Welkom bij groep 7

Op deze pagina ziet u wat wij zoal doen in de klas!

BERICHTEN

05 dec 2019 - Surprises!
Preview foto Vandaag vierden we gezellig het Sinterklaasfeest. En wat heeft iedereen zijn best gedaan!

02 dec 2019 - Voorlezen aan de kleuters
Preview foto Groep 7 schreef spannende Sinterklaasverhalen en las ze voor aan de kleuters...
het was een gezellige middag!

15 nov 2019 - Begrijpend lezen... Een samenvatting
Preview foto We zijn heel hard aan de slag om het samenvatten nóg beter onder de knie te krijgen.
Dat doen we door eerst te voorspellen 'Waar gaat de tekst over?', daarna met een groepje de tekst actief te lezen en tot slot per alinea een samenvatting te maken.
Elk groepje kreeg een kleur en hing hun samenvatting op de grote flappen in de klas.
Zo konden we heel goed vergelijken of de samenvattingen dezelfde zinnen bevatten.

Zo wordt leren leuk!

08 okt 2019 - Bijeenkomst kinderrechten
Preview foto
We hebben een les over kinderrechten gehad. Hier bespraken we wat we nodig hebben om goed op te kunnen groeien en wat juist niet helpt.
Vervolgens hebben we in groepjes een spel gespeeld waarbij we vragen moesten beantwoorden. De vragen gingen over wie je bent, wat je er ergens van vindt, wat belangrijk voor je is en welke keuzes je zou maken. We hebben nagedacht over bij welke mensen we terecht kunnen als we een probleem hebben, hier maken we met elkaar een poster van. Zo kunnen we elkaar zo goed mogelijk helpen!

04 okt 2019 - eerste weken groep 7
Preview foto We zijn al een paar weken bezig in groep 7 en wat hebben we al veel gedaan!
Met aardrijkskunde leren we over klimaten, bij geschiedenis horen we spannende verhalen over de eerste wereldoorlog en we kunnen ons in het Engels al voorstellen en begroeten!
Rekenen wordt dit jaar lastiger, we zijn meteen goed begonnen met cijferend vermenigvuldigen en delen en ook de breuken worden nu wat lastiger.
Deze week hadden we een hele bijzondere rekenles, we moesten met spiegeltjes de spiegelsymmetrieas zoeken!

Gelukkig doen we ook leuke dingen!
Vandaag kregen we onverwachts the Brick challenge, dit werd met luid gejuich ontvangen!