Welkom bij groep 5!

BERICHTEN

27 okt 2019 - Kinderboekenweek 2019
Preview foto Tijdens de kinderboekenweek hebben de kinderen uit groep 5 de kinderen uit groep 1/2b voorgelezen. Zij hadden zelf hun favoriete boek meegenomen. Na het zoeken van een gezellig plekje in de klas of op de gang, kon het voorlezen beginnen.

16 okt 2019 - Escaperoom
Preview foto In het thema van de Kinderboekenweek moesten groep 5 en 6 zien te ontsnappen. Elk tweetal kreeg 100euro en samen moesten zij verschillende puzzels maken om zo de escaperoom op te lossen. Het was voor velen even wennen. Er moest op een andere manier gedacht worden. Ondanks dat we nog niet ontsnapt waren was een hele leuke en leerzame les.

Foto's staan in het fotoalbum van groep 5.

07 okt 2019 - Groepsdoorbrekend voorlezen
Groepsdoorbrekend werken tijdens de kinderboekenweek! De kinderen uit groep 1/2A, 1/2B en groep 5 hebben allemaal een prentenboek meegenomen. Ze werden in groepjes verdeeld en zochten een rustig plekje in de school uit. De kinderen uit groep 5 kunnen al heel goed lezen en hebben de kleuters uit deze boekjes voorgelezen.

De kleuters hebben aandachtig geluisterd. Het blijft leuk dat samenwerken!

07 okt 2019 - PBS beloning!
Preview foto Afgelopen week hebben wij onze eerste PBS beloning gehad. Als klas hadden wij voor schermpjesdag gekozen. Iedereen mocht zijn telefoon, Ipad, laptop etc. meenemen. Met elkaar hebben we een hele gezellige middag gehad.

04 okt 2019 - Complimentenbloem
Preview foto In de week tegen het pesten hebben wij extra stil gestaan bij 'hoe gaan we met elkaar om'. Daarbij hebben we gemerkt dat het krijgen, maar ook het geven, van complimenten een heel fijn gevoel geeft. Kinderen worden er blij van en voelen zich gewaardeerd. Het geven/krijgen van een heel klein complimentje kan dit gevoel al creeëren. Ieder kind heeft zijn/haar eigen complimentenbloem getekend. In de blaadjes van deze bloem mochten klasgenootjes een compliment schrijven voor de ander. Er zijn heel veel lieve en leuke complimenten uitgedeeld aan elkaar! :)

01 okt 2019 - Bricks Challenge
Preview foto Maandag 30 september kwam Joost bij ons langs in de klas. Hij heeft ons een Lego les gegeven waarin wij kennis hebben gemaakt met verschillende technieken. We kregen in tweetallen een bouwplaat en moesten alle stapjes goed volgen. Uiteindelijk moest de molen gaan draaien en mochten wij daarna zelf experimenteren.