Groep 4

Welkom bij groep 4! Op deze pagina wordt bijgehouden wat we dit schooljaar allemaal doen in groep 4.

Onder het kopje 'nieuws' ziet u de activiteiten die gedaan worden in de groep. 

Onder het kopje 'agenda' ziet u de activiteiten die gepland staan voor dit jaar. 

Onder het kopje 'foto's' staat het fotoboek met foto's van de verschillende activiteiten die we gedaan hebben.

En onder het kopje 'pagina's vindt u de doelen waar we aan werken dit schooljaar.

 

Ik wens u veel plezier bij het bekijken van de site van groep 4. 

 

BERICHTEN

10 jul 2020 - Laatste keer tutorlezen!
Vandaag was het de laatste keer van dit jaar dat de kinderen met elkaar gingen tutorlezen. Als verrassing hadden de kinderen uit groep 4 een bedankkaartje gemaakt voor hun tutor. De kinderen van groep 7 hadden een 'ik ben trots op jou' kaartje gemaakt. Dat was een verrassing! En natuurlijik moesten ze even met elkaar op de foto!

26 jun 2020 - Het grote ei experiment
Preview foto Vandaag hebben de kinderen een uitdagende opdracht gekregen. Zorg ervoor dat je een 'huisje' bouwt voor je ei, zodat hij heel blijft als hij 3 meter naar beneden valt.

De meest creatieve oplossingen werden bedacht. En dat moest natuurlijk ook uitgeprobeerd worden. Dat was spannend. Zou het ei het 'overleven'. Nou ik kan zeggen dat we goede bouwers hebben in groep 4, want de meeste eieren zijn heel gebleven. Het was een leuk experiment!


10 feb 2020 - Gedichten schilderen
Preview foto Vandaag hebben de kinderen van groep 4 gedichten geschilderd in de bibliotheek.

Eerst hebben we gekeken naar verschillende schilderijen. Hoe voel je je als je naar een schilderij kijkt? Blij, boos, verdrietig?

Daarna mocht elk groepje een gedicht uitkiezen. Het gevoel dat je erbij kreeg, mocht je schilderen. Er zijn prachtige kunstwerken gemaakt. Kijk voor de foto's in het fotoalbum.


09 feb 2020 - Ruimtevaarders in groep 4
Preview foto In groep 4 zijn we aan het leren over de planeten en hun kenmerken. Maar hoe zou het zijn om een ruimtevaarder te zijn? Dat hebben de kinderen vandaag een beetje kunnen ervaren.

Met een skipak aan en snowboots moesten ze op klossen een parcours afleggen. Met handschoenen aan moesten ze een draad door een rietje rijgen. Ook moest er op de kop een tekening gemaakt worden. Er was een ogencheck en er werd getest hoe lang je ondersteboven kon hangen. 

Dat was nog best lastig allemaal. Maar wel leuk en leerzaam!


05 dec 2019 - Sint in groep 4
Preview foto Sinterklaas is aangekomen en hij bracht van overzee

Wel een stuk of 86 leuke pieten met zich mee.

 

Het was een gezellige boel. Nadat we Sinterklaas ontvangen hadden en de pietenrap hadden voorgedragen, gingen we in de klas leuke spelletjes doen.

Pepernoten sjoelen, kleuren, een woordzoeker oplossen en pepernoten bingo. 

Daarna kwam de Sint en zijn pieten nog de klas in. Hij wist te vertellen dat dit een hele sportieve klas was en voor alle kinderen had hij een tennissetje geregeld. Leuk hoor. De ochtend werd afgesloten met buiten gym met juf Patricia. Het was super gezellig. 

Kijk voor meer foto's in het fotoboek.


02 dec 2019 - Pietengym
Preview foto Vandaag hebben de kinderen van groep 4 gym gehad van een echte gympiet. Ze moesten pakjes door de schoorsteen gooien. Lopen over de daken. Springen van het ene naar het andere dak. En nog veel meer. Alle kinderen hebben hun pietendiploma gehaald.

29 nov 2019 - Speculaaspoppen versieren
Speculaaspop versieren
We hebben vandaag heerlijk en gezellig speculaaspoppen versierd. Groep 4 en groep 6 zaten door elkaar, dat maakte het extra gezellig. Alle poppen zijn versierd met glazuur, mini-marshmallows, m&m's, vruchtenhagel, snoepsliertjes en gepofte rijst. Aan het einde hebben we de poppen natuurlijk lekker opgegeten! Er zaten hele mooie creaties bij! 

De foto's staan in het fotoalbum.


20 sep 2019 - De eerste weken in groep 4
Preview foto Groep 4 is alweer een paar weken aan het werk. Wat hebben we allemaal al geleerd?

 

Schrijven

We hebben al diverse hoofdletters geleerd, zoals de N, M, V, W en IJ. 

 

Spelling

Met spelling hebben we geleerd hoe we woordjes moeten schrijven zoals strik en worst. Dit zijn luisterwoordjes. Je schrijft het woord zoals je het hoort. 

Ook weten we nu dat bij het woordje 'wolk' geen 'u' geschreven moet worden. 

 

Taal

Met taal hebben we geleerd wat een zelfstandig naamwoord en een lidwoord is. Ook kennen we het alfabet en weten we dat een gedicht kan rijmen, maar het hoeft niet. Ook hebben we zelf een gedicht geschreven.

 

Rekenen

We oefenen sommetjes tot 20, zoals 8 + 6. We leren om deze som 'rijgend' op te lossen. Eerst doen we 8 + 2 = 10 en daarna nog 10 + 4 = 14. 

Ook hebben we familiesommen gemaakt. Als je het sommetje 6 + 3 = 9 weet, dan weet je ook dat 16 + 3 = 19.

Verder hebben we met geld gerekend en weten we nu hoe groot een meter is.

 

Knutselen

We hebben met wasco een prachtige zonsondergang getekend in de jungle. Met zwart papier zijn er dieren uit de jungle uitgeknipt en opgeplakt.

Ook hebben we een Australisch kunstwerk gemaakt. We hebben een slang uitgeknipt en met stippen versierd. Dit hebben we gedaan door in de verf te stempelen met de achterkant van een grote spijker. 

 

Lezen

Natuurlijk wordt er ook druk gelezen. We hebben geleerd hoe je woorden leest zoals web, rond, rijdt en vlucht. Ook leren we hoe we met melodie kunnen lezen, zodat het verhaaltje leuker wordt om naar te luisteren. 

Ook hebben we theater gelezen. Eerst ging je in tweetallen oefenen om een toneelstuk te lezen en daarna mochten een paar kinderen het voor de klas voordoen. 

Natuurlijk is er ook weer tutor gelezen samen met groep 7. 

 

Wereldoriëntatie

Met de lessen van Blink leren we wat de gewoontes zijn in andere landen. Bijvoorbeeld hoe mensen elkaar begroeten in verschillende landen. En ook welke spelletjes er gespeeld worden in andere landen.

We hebben zelf ook een eigen groet bedacht met ons groepje.

 

Engels

Met Engels hebben aan de hand van een liedje de namen geleerd van verschillende dieren uit de jungle.

 

Verkeer

Met verkeer hebben we geleerd wanneer je een voetganger ben, waar je het beste kan lopen en we weten dat er afspraken gemaakt moeten worden, zodat er geen ongelukken gebeuren.

 

Computerles

De kinderen hebben geleerd hoe ze in moeten loggen met een e-mailadres en een wachtwoord. Ook zijn we al aan de slag gegaan met het programma 'Leren, maken, doen' en daar mochten ze hun eigen avatar maken.

 

Zoals u ziet hebben we al heel veel dingen gedaan in groep 4. In het fotoboek ziet u ook wat foto's van een schrijfles, de les waarin de kinderen zelf een begroeting hebben bedacht en de knutselles waarin de slang gestempeld werd.