Groep 3

Welkom bij groep 3!

Leuk dat u een kijkje komt nemen op onze pagina.

Gedurende het schooljaar zal ik u, op deze pagina, op de hoogte houden van de verschillende activiteiten en lessen die wij in de klas en met de groep doen.

Ook kunt u in de agenda activiteiten zien die betrekking hebben op groep 3.

Veel plezier met het bekijken ervan.

 

BERICHTEN

19 jun 2020 - Paasontbijt
Preview foto Paasontbijt.

Door alle corona maatregelen hebben de kinderen tijdens het thuiswerken allerlei leuke activiteiten gemist. En toen mocht uiteindelijk ook het schoolreisje niet doorgaan.... 

We hebben toen naar een leuke alternatieve invulling van de dag gezocht...en gevonden!

Dus zo kwam het dat we deze woensdagochtend het Paasontbijt op school hadden. We hebben heerlijk zitten smikkelen van de verse croissantjes, lekkere crackertjes en zachtje puntjes. En wat bleek, zelfs de Paashaas kwam langs! Hij heeft eieren verstopt die wij mochten zoeken. Het was echt een super gezellige ochtend!

Fotoalbum:

IMG_3386.jpg IMG_3387.jpg IMG_3388.jpg IMG_3389.jpg IMG_3390.jpg IMG_3391.jpg IMG_3395.jpg

10 mrt 2020 - Lessen over geluk
Preview foto Vandaag hebben wij gewerkt over geluk. Wat is geluk en waar worden wij blij van?

We hebben een liedje bekeken van Ali B. en Stef Bos over geluk. En wij konden daarna goed benoemen dat geluk van binnen en in jezelf zit!

Daarna gingen wij aan de slag met de opdrachten. Wij moesten opschrijven waar wij blij van worden en een pizza "beleggen" met allerlei dingen waar wij blij/gelukkig van worden. En dat is goed gelukt ;-) 

U kunt enkele voorbeelden in het fotoalbum bekijken. 


17 jan 2020 - Kunst
Preview foto Dinsdag 7 januari kwam er een andere juf in de klas om een les te geven over een schilderij.

We hebben eerst goed gekeken naar het kunstwerk wat de juf had meegenomen. Daarbij hebben we vooral naar gebruikte kleuren gekeken. Daarna gingen we zelf aan de slag. We kregen maar 4 kleuren op een papiertje en daarmee moesten we andere kleuren maken. Best lastig hoor. Met die zelfgemaakte kleuren hebben we toen een stilleven gemaakt van de spullen die de juf op de tafel had gezet. De resultaten waren creatief!


17 jan 2020 - Proosten op een leerzaam 2020!
Preview foto Het nieuwe schooljaar zijn we goed begonnen :-) 

We hebben met z'n allen geproost op een gezellig en leerzaam schooljaar! 


28 nov 2019 - Rekenen met kruidnootjes
We hebben in groep 3 al echte sommen die we kunnen maken. Het zijn erbij - en erafsommen. We hebben een rekenrek wat we hiervoor kunnen gebruiken maar dat kan ook kruidnootjes (!)

En als de sommen gemaakt zijn, mogen we alle kruidnootjes lekker opeten.


20 nov 2019 - Disco (PBS beloning)
Vrijdag 15 november hadden genoeg kaartjes verdiend voor de PBS beloning. En daarom was er op vrijdagmiddag een echte disco in groep 3. We hadden zelfs een echte DJ in de klas. Aan DJ Tom (oudleerling) konden we verzoeknummers aangeven en die werden dan gedraaid. Het was een gezellige middag! 

18 okt 2019 - Muziekles
Vrijdag was de laatste les van meester Patrick. Deze les was openbaar en iedereen mocht kijken naar wat de kinderen afgelopen periode hebben gedaan. Het was een leuke en drukbezochte les. Bedankt voor de belangstelling!

Na de vakantie zullen de lessen beeldende vorming gaan starten.

Fotoalbum:

a60743d5-7078-46d1-988b-8d079f4f6477.JPG 0277a5ab-ef1a-4798-b7a4-529d1096dc31.JPG 13da3c40-5562-4f9b-941e-60df5e3d04ff.JPG 2bb1a1be-c210-4b88-829a-54d0c5381171.JPG

15 okt 2019 - Bibliotheek bezoek
Preview foto Dinsdag 15 oktober zijn we met de tram naar de bibliotheek geweest. We hebben daar les gehad over hoe en waar de boeken opgeruimd worden in de bibliotheek. We weten nu precies waar we boeken kunnen lenen die wij kunnen lezen :-)

Ook hebben we spelletjes gedaan en mochten we kijken waar de boeken precies terecht komen als je ze hebt ingeleverd.

Het leek wel een schoolreisje! En mama's, bedankt voor de begeleiding :-)

In het fotoalbum krijgt u een indruk van het uitstapje. 

 


10 okt 2019 - Bewegend woordjes schrijven
Preview foto Het thema van de kinderboekenweek is "Op reis" En in het kader hiervan gingen wij aan de slag met woordjes schrijven.

Op 30 blaadjes had de juf een woordje geschreven. Die werden als propje gevouwen en gingen daarna "op reis" door de klas. Als je een woordje had gevonden schreven de kinderen die, op de juiste plek, op het blad. Na het schrijven van het woordje mocht het woordje weer op reis. En mocht je het woordje dus door de klas gooien zodat iemand anders het woordje weer kon oppakken en opschrijven. Dit was super leuk en daarnaast vooral ook erg leerzaam! Want wat zijn er veel woordjes gelezen en geschreven!

In het fotoalbum kunt u de foto's bekijken.


07 okt 2019 - Groep 3 en groep 8 maken samen Raketjes
Preview foto Afgelopen vrijdag  gingen de groepen 3 en 8 gezellig groepsdoorbrekend werken. Eerst las Juf Siska het boek voor van Andre Kuipers wat ging over 'Op reis'.  De kinderen zaten gezellig bij groep 8 op schoot.

Daarna zijn de kinderen samen raketjes gaan maken. Wat een prachtige raketjes zijn er gemaakt. In groep 3 hangen alle mooie werkjes!


23 sep 2019 - Chromebooks
Preview foto Op school werken wij in schriftjes en soms op chormebooks. Er zit namelijk hele leerzame (en leuke ;-) software bij de verschillende methodes. 

De kinderen hebben een eigen wachtwoord (plaatje) en kunnen zelf al goed inloggen. Super knap, want daarvoor moet je echt wel even wat stapjes onthouden. 

Maar eenmaal ingelogd zie je hoe handig deze generatie met de computer is! De kinderen werken geconcentreerd en gemotiveerd aan de verschillende opdrachten. Kijk maar eens naar die serieuze gezichtjes op de foto's.

Fotoalbum:

IMG_9171.jpg IMG_9170.jpg IMG_9168.jpg IMG_9167.jpg

23 sep 2019 - Verjaardag juf Siska
Preview foto Vrijdag 20 september heb ik (juf Siska) mijn verjaardag op school gevierd!

Wat was het een feest :-)

Alle kinderen zagen er prachtig uit.
We hebben allerlei leuke spelletjes gedaan. Zoals cake versieren, sjoelen, chips ketting rijgen, kleuren, pannenkoeken eten en nog veel meer. In de middag hebben we lekker buiten gespeeld en nog een filmpje gekeken. 

Ik wil iederdeen hartelijk bedanken voor alle prachtige cadeaus die ik heb ontvangen. Super lief!
In het fotoalbum kunt u wat foto's van deze gezellige dag bekijken.