Groep 8

Welkom bij groep 8!

Hier leest u wat wij zoal beleven in de klas, waar we aan werken en wat het huiswerk is...

 

BERICHTEN

13 jun 2019 - Groep 8 onderzocht slootdiertjes!
Preview foto Meester Jeroen gaf vandaag een les over slootdiertjes. Met een kijkwijzer kwamen we er achter hoe de diertjes heten en waar ze leven.

21 mei 2019 - Roboticales
Vandaag hadden de kinderen de eerste les van Robotica. Ze kregen verschillende 'robots'die ze op verschillende manieren konden besturen. 

10 mei 2019 - Grote Rekendag
Preview foto

Vandaag hadden we de 'Grote Rekendag'. Het thema van dit jaar was  'uit verhouding'.

De ochtend begon met een modeshow, waarin alle juffen kleding en accesoires droegen die uit verhouding waren. Daarna zijn alle groepen in hun eigen klas aan de slag gegaan met rekenopdrachten die te maken hadden met het thema. 

Het was een zeer geslaagde Rekendag!

Neem ook nog even een kijkje in het foto album.


04 apr 2019 - "Boeken-Lessen"
Preview foto Afgelopen 3 weken hebben de groepen 3 t/m 8 les gekregen van Meester Michel. Hij heeft namelijk, volgens hem,  de leukste baan van de wereld! Hij werkt namelijk in een een kinderboekenwinkel ( "In de wolken, te Voorburg) 

Hij heeft ons verteld over hoe boeken gemaakt en uitgegeven worden. En daarbij verschillende opdrachten gegeven. Als afsluiting kregen we ook nog 3 boeken die in de bibliotheek gezet mochten worden. Wij hopen dat deze lessen een positieve bijdrage hebben geleverd aan het leesplezier en leesmotivatie. 

 


04 apr 2019 - Kamp 2019 dag1
Na een gezellige fietstocht kwamen we aan bij het kampterrein. We speelden ' de gekke uitdaging' waarbij de kinderen met een bootje spullen moesten verzamelen voor voetgolf. Helemaal droog hebben sommige kinderen het niet gehouden maar dat mocht de pret niet drukken. In de avond speelden we het spannende moord spel en smokkelden de kinderen snoep in het donkere bos. 

We griezelden bij het kampvuur, hadden vuurwerk voor Segolene die jarig was en toen was het wel tijd voor de meesten om te slapen. 

En na een nachtelijke ' straf parcours' voor een enkeling was het om 3 uur stil!


13 mrt 2019 - Geschiedenis project 'Machtige portretten'
Preview foto Bij geschiedenis leerden we over 'machtige portretten'. De kinderen leerden over fotografie én over hoe men vroeger machtig overkwam op een portret: boeken, fruit, mooie stoffen, een zo bleek mogelijke huid (rijke mensen werkten immers niet op het land), landkaarten, wereldbol, pruiken, etc. 
De eindopdracht was om in een foto vast te leggen wat ze hadden geleerd. 
Het eindresultaat is prachtig!

04 mrt 2019 - Cavia in de klas
Preview foto Meester Jeroen gaf vandaag een les over cavia's. We gingen met een vragenlijst aan de slag. Natuurlijk moest er na afloop nog even geknuffeld worden!

22 feb 2019 - 1 maart complimentendag: leesmaatje bedankt!
Preview foto Op de WBS doen we aan tutorlezen. De kinderen van groep 8 helpen kinderen uit groep 5 met lezen. De kinderen uit groep 7 helpen de kinderen uit groep 4 en de kinderen uit groep 6 helpen de kinderen uit groep 3. Omdat het 1 maart de nationale complimentendag is, leek het de PBS werkgroep een mooi moment om de jongste leesmaatjes hun tutor te laten bedanken.
In de klas is aandacht besteed aan waarom moet je iemand bedanken, hoe geef je een compliment en wat schrijf je op? Vandaag was het zover...vol spanning kwamen de kinderen van van jongste groepen de klas in, klaar om te lezen. De kaartjes zaten verstopt in het boek. 
En wat waren de kinderen van groep 6, 7 en 8 blij verrast. Natuurlijk wilden ze samen op de foto!

12 feb 2019 - Laatste muziekles TRIAS
Preview foto Op dinsdag 12 februari was de laatste muziekles van het TRIAS. Ouders, opa's en oma's waren welkom in deze les.....

07 feb 2019 - Nationaal archief
Preview foto We gingen naar het Nationaal archief en hebbem geleerd hoe alle belangrijke documenten opgeslagen zijn. Documenten vd VOC, regeringsstukken, transfers van de KNVB. Ook maakten we zelf een document met belangrijke zegel van was.

25 jan 2019 - "Chill-voorleesmiddag"
Preview foto In het kader van de Nationale Voorleesdagen, heeft groep 8 boekjes voorgelezen aan de kinderen van groep 3.

De kinderen van groep 8 hebben het super goed gedaan. En groep 3 heeft genoten van de verhalen en de mooie (prenten)boeken.


18 jan 2019 - Perspectief tekenen
Preview foto Vandaag leerden we in groep 8 perspectief tekenen. De eerste reactie was: "Dat is echt moeilijk!' Maar toch ging iedereen enthousiast aan de slag. Als je je aan de regels van perspectief houdt (alle lijnen naar het 'verdwijnpunt', dan is het helemaal niet zo moeilijk.


De resultaten zijn geweldig...

Er zijn nog geen actuele foto's aanwezig

18 jan 2019 - Samenwerken met groep 3
Preview foto We hebben groep 3 geholpen om de letterspeurtocht te maken om zo hun letterkennis te testen. Het was erg gezellig!
Er zijn nog geen actuele foto's aanwezig

06 dec 2018 - Surprises in groep 8
Preview foto Dit was het laatste jaar dat de kinderen van groep Sinterklaas vieren op de WBS.

Wat zijn er weer schitterende surprises gemaakt! Kijk in het foto-album voor meer foto's...


23 nov 2018 - Groep 3 en 8 in Sinterklaasstemming!
Preview foto Vandaag knutselden de kinderen van groep 3 en groep 8 samen een stoomboot. Het was een gezellige middag! Kijk bij foto albums van groep 8 voor meer foto's. 

01 nov 2018 - Uitslag Peace Poster Contest
Preview foto Gisteren was de prijsuitreiking van de Peace Poster Contest. Onze school viel flink in de prijzen!
Antriksh was de grote winnaar, hij werd eerste! Hij gaat door naar de volgende ronde.
Alysha werd tweede en publiekslieveling was Ségolène!
We zijn trots op onze talenten!
Er zijn nog geen actuele foto's aanwezig

11 okt 2018 - Peace Poster Contest
Ook dit jaar doet groep acht weer mee aan de wedstrijd die wereldwijd gehouden wordt: The Peace Poster Contest.

Dit jaar is het thema 'Kindness matters' (vriendelijkheid doet er toe).

En wat is er weer veel talent in groep 8!


14 sep 2018 - Gastles advocaat in de klas
Preview foto Vanmiddag in groep 8 ging het over de rechtszaal, de grondwet, trias politica en je gelijk halen (of krijgen). Een echte advocaat mevrouw mr. Peters van Justum Advocaten en jurist Lars Hogendoorn @juniorjuristacademie gaven een gastles over het recht. Met verhalen en voorbeelden, een kleine quiz en heel veel vragen was het een interessante en leuke middag. Over een paar weken spelen we de rechtbank na. Kijken wie er een echte advocaat-in-spé is....