Welkom bij groep 7!

Onder het kopje 'nieuws' ziet u de activiteiten die gedaan worden in de groep.

Onder het kopje 'agenda' ziet u de activiteiten die gepland staan voor dit jaar.

Onder het kopje 'foto's' staat het fotoboek met foto's van de verschillende activiteiten die we gedaan hebben.

BERICHTEN

22 feb 2019 - 1 maart complimentendag: leesmaatje bedankt!
Preview foto Op de WBS doen we aan tutorlezen. De kinderen van groep 8 helpen kinderen uit groep 5 met lezen. De kinderen uit groep 7 helpen de kinderen uit groep 4 en de kinderen uit groep 6 helpen de kinderen uit groep 3. Omdat het 1 maart de nationale complimentendag is, leek het de PBS werkgroep een mooi moment om de jongste leesmaatjes hun tutor te laten bedanken.
In de klas is aandacht besteed aan waarom moet je iemand bedanken, hoe geef je een compliment en wat schrijf je op? Vandaag was het zover...vol spanning kwamen de kinderen van van jongste groepen de klas in, klaar om te lezen. De kaartjes zaten verstopt in het boek.
En wat waren de kinderen van groep 6, 7 en 8 blij verrast. Natuurlijk wilden ze samen op de foto!

14 feb 2019 - Valentijnsdag
Preview foto Valentijnsdag in groep 7!

De klas was rood van de liefde vandaag.

Sommige kinderen werden erg verwend.

Leuk om te zien hoor!

12 feb 2019 - Laatste muziekles Trias
Preview foto Vanmorgen was de laatste muziekles. Wat leuk dat er een aantal opa`s, oma`s en moeder kwamen kijken. De kinderen hebben laten zien welke liedjes ze hebben geleerd. Ook hebben ze muziek gemaakt met de muziekinstrumenten. Het was een leuke afsluiting!

29 jan 2019 - Schrijversbezoek
Preview foto XVorige week is groep 7 naar de Bibliotheek geweest om de schrijver Arend van Dam te ontmoeten.  De schrijver vertelde hoe hij aan zijn verhalen komt om een boek te schrijven. Zo ging hij op reis naar Egypte om een boek over een Farao in Egypte. Hij had ook voorwerpen bij zich die hem inspireerde voor een boek. Natuurlijk mochten de kinderen hem allerlei vragen stellen en las hij voor uit een van zijn geschreven boeken.

Als cadeau kregen wij één van zijn boeken en die hebben we natuurlijk door de schrijver laten signeren. Het was een leuke ochtend!

05 dec 2018 - Sinterklaas
Preview foto De afgelopen twee weken hebben we hele gezellige dingen gedaan met het thema Sinterklaas. Zo hebben we in groepsverband Pieten geverfd en hebben we twee keer het kruidnotenspel gespeeld. Het is weer een gezellige tijd!-

04 dec 2018 - Cursus Kom op voor jezelf
Preview foto Al 10 weken hebben de kinderen de cursus Kom op voor jezelf. De kinderen leren hier hoe ze zich moeten verdedigen, ze praten over gevoelens, ze leren hoe ze goed voor zichzelf op moeten komen en ze doen veel spelletjes met betrekking tot samenwerken.

Volgende week dinsdag 11 december is de examenles. Dan laten de kinderen al het geleerde aan de ouders zien en moeten ze een plankje doorslaan.

19 sep 2018 - Welkom op de pagina van groep 7
Preview foto Vanaf nu zal ik op deze pagina steeds berichten schrijven over groep 7.

Houd de site dus vanaf nu goed in de gaten!