Welkom bij groep 7!

Onder het kopje 'nieuws' ziet u de activiteiten die gedaan worden in de groep.

Onder het kopje 'agenda' ziet u de activiteiten die gepland staan voor dit jaar.

Onder het kopje 'foto's' staat het fotoboek met foto's van de verschillende activiteiten die we gedaan hebben.

BERICHTEN

10 mei 2019 - Grote Rekendag
Preview foto

Vandaag hadden we de 'Grote Rekendag'. Het thema van dit jaar was  'uit verhouding'.

De ochtend begon met een modeshow, waarin alle juffen kleding en accesoires droegen die uit verhouding waren. Daarna zijn alle groepen in hun eigen klas aan de slag gegaan met rekenopdrachten die te maken hadden met het thema.

Het was een zeer geslaagde Rekendag!

Neem ook nog even een kijkje in het foto album.

04 apr 2019 - "Boeken-Lessen"
Preview foto Afgelopen 3 weken hebben de groepen 3 t/m 8 les gekregen van Meester Michel. Hij heeft namelijk, volgens hem,  de leukste baan van de wereld! Hij werkt namelijk in een een kinderboekenwinkel ( "In de wolken, te Voorburg)

Hij heeft ons verteld over hoe boeken gemaakt en uitgegeven worden. En daarbij verschillende opdrachten gegeven. Als afsluiting kregen we ook nog 3 boeken die in de bibliotheek gezet mochten worden. Wij hopen dat deze lessen een positieve bijdrage hebben geleverd aan het leesplezier en leesmotivatie.

02 apr 2019 - Recycle bedrijf 'Brederode'
Vanochtend kwam 'Koos de Vuilnisman'in de klas. Koos vertelde aan de klas dat er jaarlijks enorm veel afval is in Nederland. Wij gingen kijken hoeveel drinkpakjes er per jaar op onze school weggegooid worden. Daar schrokken ze wel van. Het zijn er ongeveer 53.000. Daarna vertelde Koos dat we een recycle bdrijf gaan opzetten. Namelijk 'Recycle bedrijf Brederode'.

De klas werd in groepjes verdeeld. Eén groepje moest een brief schrijven naar de ouders en kinderen, een tweede groepje moest een brief maken naar alle groepen van de school, een derde groep moest een poster ontwerpen en de rest van de klas mocht met kosteloos materiaal iets moois maken. De kinderen zijn super enthousiast aan het werk gegaan. Wat een leuke resultaten kwamen eruit.

Het was een geslaagde ochtend.

26 mrt 2019 - Geld les
Preview foto Deze week is de 'Week van het geld.'  In het kader daarvan kwam er vandaag een medewerker van de bank in de klas. Hij vertelde allerlei dingen over geld en deed met de klas een cash quiz. In groepjes van 4 moesten de kinderen vragen beantwoorden. Voor ieder goed antwoord konden ze euro's verdienen. Uiteindelijk was er een winnaar uitgekomen. Het was een leerzame ochtend.

22 feb 2019 - 1 maart complimentendag: leesmaatje bedankt!
Preview foto Op de WBS doen we aan tutorlezen. De kinderen van groep 8 helpen kinderen uit groep 5 met lezen. De kinderen uit groep 7 helpen de kinderen uit groep 4 en de kinderen uit groep 6 helpen de kinderen uit groep 3. Omdat het 1 maart de nationale complimentendag is, leek het de PBS werkgroep een mooi moment om de jongste leesmaatjes hun tutor te laten bedanken.
In de klas is aandacht besteed aan waarom moet je iemand bedanken, hoe geef je een compliment en wat schrijf je op? Vandaag was het zover...vol spanning kwamen de kinderen van van jongste groepen de klas in, klaar om te lezen. De kaartjes zaten verstopt in het boek.
En wat waren de kinderen van groep 6, 7 en 8 blij verrast. Natuurlijk wilden ze samen op de foto!

14 feb 2019 - Valentijnsdag
Preview foto Valentijnsdag in groep 7!

De klas was rood van de liefde vandaag.

Sommige kinderen werden erg verwend.

Leuk om te zien hoor!

12 feb 2019 - Laatste muziekles Trias
Preview foto Vanmorgen was de laatste muziekles. Wat leuk dat er een aantal opa`s, oma`s en moeder kwamen kijken. De kinderen hebben laten zien welke liedjes ze hebben geleerd. Ook hebben ze muziek gemaakt met de muziekinstrumenten. Het was een leuke afsluiting!

29 jan 2019 - Schrijversbezoek
Preview foto XVorige week is groep 7 naar de Bibliotheek geweest om de schrijver Arend van Dam te ontmoeten.  De schrijver vertelde hoe hij aan zijn verhalen komt om een boek te schrijven. Zo ging hij op reis naar Egypte om een boek over een Farao in Egypte. Hij had ook voorwerpen bij zich die hem inspireerde voor een boek. Natuurlijk mochten de kinderen hem allerlei vragen stellen en las hij voor uit een van zijn geschreven boeken.

Als cadeau kregen wij één van zijn boeken en die hebben we natuurlijk door de schrijver laten signeren. Het was een leuke ochtend!

05 dec 2018 - Sinterklaas
Preview foto De afgelopen twee weken hebben we hele gezellige dingen gedaan met het thema Sinterklaas. Zo hebben we in groepsverband Pieten geverfd en hebben we twee keer het kruidnotenspel gespeeld. Het is weer een gezellige tijd!-

04 dec 2018 - Cursus Kom op voor jezelf
Preview foto Al 10 weken hebben de kinderen de cursus Kom op voor jezelf. De kinderen leren hier hoe ze zich moeten verdedigen, ze praten over gevoelens, ze leren hoe ze goed voor zichzelf op moeten komen en ze doen veel spelletjes met betrekking tot samenwerken.

Volgende week dinsdag 11 december is de examenles. Dan laten de kinderen al het geleerde aan de ouders zien en moeten ze een plankje doorslaan.

19 sep 2018 - Welkom op de pagina van groep 7
Preview foto Vanaf nu zal ik op deze pagina steeds berichten schrijven over groep 7.

Houd de site dus vanaf nu goed in de gaten!