Groep 6

Welkom op de pagina van groep 6!

 

Mocht u benieuwd zijn naar de berichten en foto's van groep 6, houd dan vooral onze pagina in de gaten. Ook kunt u in de agenda van groep 6 het huiswerk en belangrijke data vinden. 

 

BERICHTEN

21 mei 2019 - Robotica
Preview foto Tijdens onze projectweek 'De toekomst' krijgen wij verschillende lessen in Robotica en techniek.

Vandaag hadden wij de eerste les robotica. Drie soorten robots gingen we besturen en hielden dan ook spannende wedstrijden met elkaar. 

De komende week krijgen we nog meer lessen. In ons fotoalbum komen de foto's van deze lessen te staan. Houd deze dus goed in de gaten. 


10 mei 2019 - Grote Rekendag
Preview foto

Vandaag hadden we de 'Grote Rekendag'. Het thema van dit jaar was  'uit verhouding'.

De ochtend begon met een modeshow, waarin alle juffen kleding en accesoires droegen die uit verhouding waren. Daarna zijn alle groepen in hun eigen klas aan de slag gegaan met rekenopdrachten die te maken hadden met het thema. 

Het was een zeer geslaagde Rekendag!

Neem ook nog even een kijkje in het foto album.


04 apr 2019 - "Boeken-Lessen"
Preview foto Afgelopen 3 weken hebben de groepen 3 t/m 8 les gekregen van Meester Michel. Hij heeft namelijk, volgens hem,  de leukste baan van de wereld! Hij werkt namelijk in een een kinderboekenwinkel ( "In de wolken, te Voorburg) 

Hij heeft ons verteld over hoe boeken gemaakt en uitgegeven worden. En daarbij verschillende opdrachten gegeven. Als afsluiting kregen we ook nog 3 boeken die in de bibliotheek gezet mochten worden. Wij hopen dat deze lessen een positieve bijdrage hebben geleverd aan het leesplezier en leesmotivatie. 

 


02 apr 2019 - De geschiedenis van Rijswijk
Vandaag mochten wij weer op bezoek bij de bibliotheek en kregen wij een les over de geschiedenis van Rijswijk. 

 

Zo mochten we als echte archeologen opzoek gaan in het zand naar voorwerpen, welke duizenden jaren geleden in Rijswijk gebruikt werden. Zo vonden we munten, een dolk, sieraden, stukken van een vaas en zelfs botjes van geiten. Ieder voorwerp had een eigen betekenis. Met deze voorwerpen gingen we ook aan de slag met opdrachten. De kinderen mochten hun eigen voorwerp en verhaal ontwerpen op papier wat zou passen in de geschiedenis van Rijswijk. 

 

In het fotoalbum zijn de foto's van dit bezoek te vinden. 


22 feb 2019 - 1 maart complimentendag: leesmaatje bedankt!
Preview foto Op de WBS doen we aan tutorlezen. De kinderen van groep 8 helpen kinderen uit groep 5 met lezen. De kinderen uit groep 7 helpen de kinderen uit groep 4 en de kinderen uit groep 6 helpen de kinderen uit groep 3. Omdat het 1 maart de nationale complimentendag is, leek het de PBS werkgroep een mooi moment om de jongste leesmaatjes hun tutor te laten bedanken.
In de klas is aandacht besteed aan waarom moet je iemand bedanken, hoe geef je een compliment en wat schrijf je op? Vandaag was het zover...vol spanning kwamen de kinderen van van jongste groepen de klas in, klaar om te lezen. De kaartjes zaten verstopt in het boek. 
En wat waren de kinderen van groep 6, 7 en 8 blij verrast. Natuurlijk wilden ze samen op de foto!

19 feb 2019 - Bibliotheek bezoek
Preview foto Vandaag zijn wij gezellig naar de bibliotheek geweest. Tijdens dit bezoek begonnen we met het bekijken van kunstwerken en welk gevoel er in je op kwam. Daarna kregen we een aantal gedichten te horen en ook hier kwamen verschillende soorten gevoelens naar voren.

 

Uiteindelijk gingen we zelf aan de slag als echte kunstenaars. We moesten een gedicht kiezen en ons gevoel in een zelfgemaakte schilderij verwerken. Het zijn mooie kunstwerken geworden. Neem zeker een kijkje in het fotoalbum. 


07 feb 2019 - Prentenboek maken
Vandaag hadden groep 4 en 6 weer een samenwerkingsopdracht, het maken van een prentenboek. 

In tweetallen gingen de kinderen erg enthousiast aan de slag met het maken van een leuk verhaal in Google presentaties (PowerPoint). Het verhaal moet bestaan uit een inleiding, kern en slot. De verhalen worden al erg leuk. Volgende week gaan we deze afmaken. In het fotoalbum van groep 6 is te zien hoe goed de kinderen bezig zijn. Zeker een kijkje waard. 

 


01 dec 2018 - Speculaaspoppen versieren groep 4 en groep 6
Preview foto Vandaag hebben de groepen 4 en 6 samen speculaaspoppen versierd. Het was erg gezellig en we hebben lekker gesmikkeld.

28 nov 2018 - Rommelpiet in de groep!
Preview foto Het was vanochtend even schrikken. Rommelpiet was geweest en dan weet je misschien al wat er is gebeurd... ROMMEL IN DE KLAS!!! 

Gelukkig wisten de kinderen alles snel op te ruimen. Natuurlijk had rommelpiet ook iets achter gelaten, namelijk een leuk spelletje ' boter kaas en eieren'.

 

Benieuwd naar hoe het eruit zag? Neem dan eens een kijkje in ons fotoalbum. 


05 nov 2018 - Schimmels in de klas
Schimmels.... soms kom je ze tegen op ongewenste momenten. BAH! Dat is vaak onze eerste reactie. Maar we hebben geleerd dat schimmels ook heel nuttig kunnen zijn. Schimmels eten namelijk oude en bedorven resten eten op. In je koelkast wat minder fijn, maar zeer handig als er in de natuur veel etensresten te vinden is. Ook in de bossen worden resten van bladeren, bomen en dode dieren opgeruimd door schimmels. Het afval wordt dan uiteindelijk omgezet in voedingstoffen voor andere planten.

 

Maar wat hebben schimmels nodig om te groeien? Schimmels vinden vooral het volgende lekker:

- warmte

- vochtige plekken/ruimte

- andere schimmels

 

We gingen hiermee aan de slag door onze eigen schimmel te kweken. We kregen allemaal een diepvries zakje mee om daar eetresten in te doen, zoals aardbeien, brood, komkommer, kaas, worst en nog veel meer. Boven de kachel vonden we een goed idee want daar is de meeste warmte, dus daar hebben we alle zakjes opgelegd. 

 

Na een week kunnen we zeggen dat er flink wat schimmels zijn gekweekt en zien al goed wat een schimmel nu zoal doet. Ben je nieuwsgierig naar onze schimmels? In ons fotoalbum vind je een aantal etensresten met flink wat schimmel erop. 

 


05 okt 2018 - Ronja de Roversdochter
Preview foto Een tijdje terug zijn wij gestart met het gezamenlijk lezen van het boek 'Ronja de Roversdochter'. De juf begint vaak met lezen, maar al snel krijgen de kinderen een beurt en af en toe moet er alleen of in tweetallen een bladzijde worden gelezen. Het begin is in ieder geval al hartstikke spannend en kunnen niet wachten tot we weer verder kunnen lezen.

28 sep 2018 - Een rekenles met blokken
Preview foto Vandaag hadden we een rekenles, waarbij we leerden dat een bouwsel van blokken gebouwd kan worden aan de hand van hoogtegetallen op een plattegrond. 

Na de uitleg van de juf mochten de kinderen zelf een plattegrond met hoogtegetallen maken. Tijdens de les gingen de groepjes één voor één de plattegrond van hun rekenmaatje nabouwen. Het was een echt bouwfestijn. 

 


21 sep 2018 - Groepsdoorbrekend werken tijdens 'week tegen het pesten'
Preview foto De komende periode zullen groep 4 en groep 6 elkaars maatjesklas zijn. Dit houdt in dat we tijdens groepsdoorbrekende activiteiten samen zullen werken.

 

Vandaag was het de eerste keer van dit schooljaar en er was gelijk al een gezellige en leuke sfeer in de groepen. We gingen namelijk vriendschapssleutelhangers maken. Op de vraag waarom we dit nu doen, kwamen sommige kinderen met mooie antwoorden, zoals:

- Iedereen hoort erbij. 

- Je kan met iedereen vrienden worden binnen de school. Maak niet uit in welke groep hij of zij zit. 

- Omdat lief zijn voor een ander het een stuk gezelliger maakt. 

 

Het was dus een geslaagde en gezellige middag samen. En wat waren de vriendschapssleutelhangers mooi geworden. 


11 sep 2018 - Eerste trias lessen Dans en muziek
Afgelopen week zijn de trias lessen begonnen. Voor groep 6 ging afgelopen vrijdag dans van start en vanaf vandaag de muzieklessen. Deze zullen om en om gegeven worden. 

Dat betekent dat we in de ene week flink met de heupen moeten zwaaien, om vervolgens in de andere week onze zuivere stemmetjes te laten horen! ;-) 

 

Nieuwsgierig naar hoe het eruit zag? Foto's zijn terug te vinden in het fotoalbum. 


31 aug 2018 - Spelenderwijs met keersommen
Vandaag hadden we een rekenles op het programma staan maar dan net even anders, namelijk een keersommencircuit. Na zo'n lange vakantie willen de keersommen nog wel

eens weggezakt zijn, terwijl deze juist erg belangrijk zijn tijdens het rekenen. Het kan dus helemaal geen kwaad om er extra mee te oefenen en wat is er nu leuker door dat in verschillende spelvormen te doen. Er waren zeven verschillende spelletjes waar de kinderen mee aan de slag gingen en wat deden ze dat fanatiek.