Groep 6

Welkom op de pagina van groep 6!

 

Mocht u benieuwd zijn naar de berichten en foto's van groep 6, houd dan vooral onze pagina in de gaten. Ook kunt u in de agenda van groep 6 het huiswerk en belangrijke data vinden. 

 

BERICHTEN

01 dec 2018 - Speculaaspoppen versieren groep 4 en groep 6
Preview foto Vandaag hebben de groepen 4 en 6 samen speculaaspoppen versierd. Het was erg gezellig en we hebben lekker gesmikkeld.

28 nov 2018 - Rommelpiet in de groep!
Preview foto Het was vanochtend even schrikken. Rommelpiet was geweest en dan weet je misschien al wat er is gebeurd... ROMMEL IN DE KLAS!!! 

Gelukkig wisten de kinderen alles snel op te ruimen. Natuurlijk had rommelpiet ook iets achter gelaten, namelijk een leuk spelletje ' boter kaas en eieren'.

 

Benieuwd naar hoe het eruit zag? Neem dan eens een kijkje in ons fotoalbum. 


05 nov 2018 - Schimmels in de klas
Schimmels.... soms kom je ze tegen op ongewenste momenten. BAH! Dat is vaak onze eerste reactie. Maar we hebben geleerd dat schimmels ook heel nuttig kunnen zijn. Schimmels eten namelijk oude en bedorven resten eten op. In je koelkast wat minder fijn, maar zeer handig als er in de natuur veel etensresten te vinden is. Ook in de bossen worden resten van bladeren, bomen en dode dieren opgeruimd door schimmels. Het afval wordt dan uiteindelijk omgezet in voedingstoffen voor andere planten.

 

Maar wat hebben schimmels nodig om te groeien? Schimmels vinden vooral het volgende lekker:

- warmte

- vochtige plekken/ruimte

- andere schimmels

 

We gingen hiermee aan de slag door onze eigen schimmel te kweken. We kregen allemaal een diepvries zakje mee om daar eetresten in te doen, zoals aardbeien, brood, komkommer, kaas, worst en nog veel meer. Boven de kachel vonden we een goed idee want daar is de meeste warmte, dus daar hebben we alle zakjes opgelegd. 

 

Na een week kunnen we zeggen dat er flink wat schimmels zijn gekweekt en zien al goed wat een schimmel nu zoal doet. Ben je nieuwsgierig naar onze schimmels? In ons fotoalbum vind je een aantal etensresten met flink wat schimmel erop. 

 


05 okt 2018 - Ronja de Roversdochter
Preview foto Een tijdje terug zijn wij gestart met het gezamenlijk lezen van het boek 'Ronja de Roversdochter'. De juf begint vaak met lezen, maar al snel krijgen de kinderen een beurt en af en toe moet er alleen of in tweetallen een bladzijde worden gelezen. Het begin is in ieder geval al hartstikke spannend en kunnen niet wachten tot we weer verder kunnen lezen.

28 sep 2018 - Een rekenles met blokken
Preview foto Vandaag hadden we een rekenles, waarbij we leerden dat een bouwsel van blokken gebouwd kan worden aan de hand van hoogtegetallen op een plattegrond. 

Na de uitleg van de juf mochten de kinderen zelf een plattegrond met hoogtegetallen maken. Tijdens de les gingen de groepjes één voor één de plattegrond van hun rekenmaatje nabouwen. Het was een echt bouwfestijn. 

 


21 sep 2018 - Groepsdoorbrekend werken tijdens 'week tegen het pesten'
Preview foto De komende periode zullen groep 4 en groep 6 elkaars maatjesklas zijn. Dit houdt in dat we tijdens groepsdoorbrekende activiteiten samen zullen werken.

 

Vandaag was het de eerste keer van dit schooljaar en er was gelijk al een gezellige en leuke sfeer in de groepen. We gingen namelijk vriendschapssleutelhangers maken. Op de vraag waarom we dit nu doen, kwamen sommige kinderen met mooie antwoorden, zoals:

- Iedereen hoort erbij. 

- Je kan met iedereen vrienden worden binnen de school. Maak niet uit in welke groep hij of zij zit. 

- Omdat lief zijn voor een ander het een stuk gezelliger maakt. 

 

Het was dus een geslaagde en gezellige middag samen. En wat waren de vriendschapssleutelhangers mooi geworden. 


11 sep 2018 - Eerste trias lessen Dans en muziek
Afgelopen week zijn de trias lessen begonnen. Voor groep 6 ging afgelopen vrijdag dans van start en vanaf vandaag de muzieklessen. Deze zullen om en om gegeven worden. 

Dat betekent dat we in de ene week flink met de heupen moeten zwaaien, om vervolgens in de andere week onze zuivere stemmetjes te laten horen! ;-) 

 

Nieuwsgierig naar hoe het eruit zag? Foto's zijn terug te vinden in het fotoalbum. 


31 aug 2018 - Spelenderwijs met keersommen
Vandaag hadden we een rekenles op het programma staan maar dan net even anders, namelijk een keersommencircuit. Na zo'n lange vakantie willen de keersommen nog wel

eens weggezakt zijn, terwijl deze juist erg belangrijk zijn tijdens het rekenen. Het kan dus helemaal geen kwaad om er extra mee te oefenen en wat is er nu leuker door dat in verschillende spelvormen te doen. Er waren zeven verschillende spelletjes waar de kinderen mee aan de slag gingen en wat deden ze dat fanatiek.