Welkom bij groep 5!

BERICHTEN

07 jan 2019 - Happy New year!
Preview foto Vanmorgen hebben wij in groep 5 geproost op het nieuwe jaar! Dat 2019 een mooi jaar mag worden voor iedereen! Daarbij heeft iedereen zijn of haar voornemens voor 2019 opgeschreven. Voornemens voor op school maar ook buiten school.

02 jan 2019 - Kerstdiner
Preview foto Donderdagavond 20 december hebben wij in groep 5 een heel gezellig kerstdiner gehad. Alle kinderen hadden een voor-, hoofd- of nagerecht meegenomen. Wat hebben wij genoten van het eten. Ook was er tussen het eten door tijd voor leuke en gekke foto's.

09 dec 2018 - Sinterklaas
Preview foto Woensdag 5 december hebben we Sinterklaas gevierd. Alle kinderen hebben hele mooie surprises gemaakt!

08 okt 2018 - Gedicht vriendschap
Preview foto Vandaag hebben wij een vriendschapsgedicht gemaakt. Sommige kinderen hebben dit gedicht voor een ander geschreven. En andere kinderen hebben er voor zichzelf een bedacht. Aan het eind van de les hebben we deze gedichten aan elkaar voor gelezen.

24 sep 2018 - Hunebedden
Preview foto Vandaag hebben wij geleerd wat hunebedden zijn en hoe hunebedden (waarschijnlijk) gebouwd zijn. De zwerfkeien zijn met de laatste ijstijd naar Nederland gekomen. Deze zwerfkeien werden niet met de hand gedragen. Met behulp van houten stammen werden de stenen naar voren gerold en zo zijn (waarschijnlijk) de hunebedden gebouwd. Deze hunebedden dienden als graf.

Wij mochten zelf met kleinere stenen ervaren hoe het was om stenen niet te kunnen tillen. Zo makkelijk ging dat nog niet!

18 sep 2018 - Werken met de Atlas
Preview foto Afgelopen week hebben we kennis gemaakt met de Atlas. We hebben geleerd dat er verschillende kaarten in de Atlas staan. En dat de kaart van de wereld vervormd wordt om de wereld er helemaal op te krijgen. Ook hebben we geleerd dat achter in de Atlas een register is. Hierin kan je op alfabetische volgorde op zoek naar het land of de stad.