Welkom bij groep 5!

BERICHTEN

21 mrt 2019 - Verkeersles fietsen
Preview foto Vandaag hebben we onze eerste verkeersles met de fiets gehad. De afgelopen week is er veel regen gevallen, dus op het veld was het hier en daar nog wat glibberig. Er stonden 3 activiteiten uitgezet: slinger de slang...STOP! Fietsnelheid aanpassen en een noodstop maken. En reageren op een signaal.

20 mrt 2019 - Spreekbeurt
Preview foto In groep 5 moeten de kinderen voor het eerst een spreekbeurt houden. De kinderen kiezen een onderwerp uit en gaan hier aan de klas informatie over vertellen. Daarbij mogen de kinderen foto's en ander materiaal meenemen. We hebben al hele leuke onderwerpen gehad. Zo heeft Julian het over Indonesië gehouden. Hij had hele lekkere spekkoek, sponscake en kroepoek mee genomen. Lynn vertelde over honden en heeft haar eigen hondje meegenomen naar school. En Keano heeft het over het Friese paard gehouden. Aan het eind van zijn spreekbeurt mochten we buiten kennis maken met Eefje en haar aaien.

Er staan nog veel meer mooie onderwerpen op het programma!

17 mrt 2019 - Nieuwe TRIAS lessen
Preview foto Afgelopen week zijn de nieuwe TRIAS lessen begonnen. Op dinsdag krijgen we om de week handvaardigheid. En op vrijdag krijgen we om de week theater/drama lessen.

17 mrt 2019 - Eigen campagne!
Preview foto De nieuwsbegrip les ging deze week over de campagne #doeslief. We hebben hierbij geleerd wat een campagne is en waar deze campagne voor staat. Aansluitend op deze les mochten de kinderen in groepjes hun eigen campagne bedenken. Hiervoor moesten ze een grote poster maken.

08 mrt 2019 - Rekenles met blokjes
Preview foto Woensdag hadden we een rekenles, waarbij we leerden dat een bouwsel van blokken gebouwd kan worden aan de hand van hoogtegetallen op een plattegrond.

Na de uitleg van de juf mochten de kinderen zelf een bouwsel maken. Tijdens de les gingen de groepjes één voor één de plattegrond van het bouwsel van een ander groepje maken. Het was een echt bouwfestijn.

22 feb 2019 - 1 maart complimentendag: leesmaatje bedankt!
Preview foto Op de WBS doen we aan tutorlezen. De kinderen van groep 8 helpen kinderen uit groep 5 met lezen. De kinderen uit groep 7 helpen de kinderen uit groep 4 en de kinderen uit groep 6 helpen de kinderen uit groep 3. Omdat het 1 maart de nationale complimentendag is, leek het de PBS werkgroep een mooi moment om de jongste leesmaatjes hun tutor te laten bedanken.
In de klas is aandacht besteed aan waarom moet je iemand bedanken, hoe geef je een compliment en wat schrijf je op? Vandaag was het zover...vol spanning kwamen de kinderen van van jongste groepen de klas in, klaar om te lezen. De kaartjes zaten verstopt in het boek.
En wat waren de kinderen van groep 6, 7 en 8 blij verrast. Natuurlijk wilden ze samen op de foto!

07 jan 2019 - Happy New year!
Preview foto Vanmorgen hebben wij in groep 5 geproost op het nieuwe jaar! Dat 2019 een mooi jaar mag worden voor iedereen! Daarbij heeft iedereen zijn of haar voornemens voor 2019 opgeschreven. Voornemens voor op school maar ook buiten school.

02 jan 2019 - Kerstdiner
Preview foto Donderdagavond 20 december hebben wij in groep 5 een heel gezellig kerstdiner gehad. Alle kinderen hadden een voor-, hoofd- of nagerecht meegenomen. Wat hebben wij genoten van het eten. Ook was er tussen het eten door tijd voor leuke en gekke foto's.

09 dec 2018 - Sinterklaas
Preview foto Woensdag 5 december hebben we Sinterklaas gevierd. Alle kinderen hebben hele mooie surprises gemaakt!

08 okt 2018 - Gedicht vriendschap
Preview foto Vandaag hebben wij een vriendschapsgedicht gemaakt. Sommige kinderen hebben dit gedicht voor een ander geschreven. En andere kinderen hebben er voor zichzelf een bedacht. Aan het eind van de les hebben we deze gedichten aan elkaar voor gelezen.

24 sep 2018 - Hunebedden
Preview foto Vandaag hebben wij geleerd wat hunebedden zijn en hoe hunebedden (waarschijnlijk) gebouwd zijn. De zwerfkeien zijn met de laatste ijstijd naar Nederland gekomen. Deze zwerfkeien werden niet met de hand gedragen. Met behulp van houten stammen werden de stenen naar voren gerold en zo zijn (waarschijnlijk) de hunebedden gebouwd. Deze hunebedden dienden als graf.

Wij mochten zelf met kleinere stenen ervaren hoe het was om stenen niet te kunnen tillen. Zo makkelijk ging dat nog niet!

18 sep 2018 - Werken met de Atlas
Preview foto Afgelopen week hebben we kennis gemaakt met de Atlas. We hebben geleerd dat er verschillende kaarten in de Atlas staan. En dat de kaart van de wereld vervormd wordt om de wereld er helemaal op te krijgen. Ook hebben we geleerd dat achter in de Atlas een register is. Hierin kan je op alfabetische volgorde op zoek naar het land of de stad.