Groep 4

Welkom bij groep 4! Op deze pagina wordt bijgehouden wat we dit schooljaar allemaal doen in groep 4.

Onder het kopje 'nieuws' ziet u de activiteiten die gedaan worden in de groep. 

Onder het kopje 'agenda' ziet u de activiteiten die gepland staan voor dit jaar. 

Onder het kopje 'foto's' staat het fotoboek met foto's van de verschillende activiteiten die we gedaan hebben.

En onder het kopje 'pagina's vindt u de doelen waar we aan werken dit schooljaar.

 

Ik wens u veel plezier bij het bekijken van de site van groep 4. 

 

BERICHTEN

21 mei 2019 - Fietsles groep 4
Preview foto De kinderen van groep 4 hebben geoefend met fietsen. Welke dingen hebben we allemaal geoefend?

- Het wegrijden vanuit een zittende positie

- langzaam rijden zonder om te vallen

- snel rijden en dan een noodstop maken

- omkijken, hand uitsteken en de bocht omgaan

- slalommen

- met één hand rijden

 

Het was een zeer leerzame middag. De kinderen gaan weer een stuk veiliger de weg op. Alle moeders die geholpen hebben, bedankt!


10 mei 2019 - Grote Rekendag
Preview foto

Vandaag hadden we de 'Grote Rekendag'. Het thema van dit jaar was  'uit verhouding'.

De ochtend begon met een modeshow, waarin alle juffen kleding en accesoires droegen die uit verhouding waren. Daarna zijn alle groepen in hun eigen klas aan de slag gegaan met rekenopdrachten die te maken hadden met het thema. 

Het was een zeer geslaagde Rekendag!

Neem ook nog even een kijkje in het foto album.


02 mei 2019 - Paasontbijt groep 4
Preview foto Wat is dat nu? Alle kinderen in pyjama naar school? Ja natuurlijk, we hebben ons jaarlijke paasontbijt. Eerst ochtendgymnastiek en daarna lekker smullen van een ontbijtje. 

Annelore en haar moeder hadden de eieren prachtig versierd. Het was heerlijk. Daarna natuurlijk paaseieren zoeken op het plein. Wie vindt dit jaar het gouden ei? Dat was..... Rosalyn. 

 

Het was een gezellige dag. En nu lekker vakantie vieren.


04 apr 2019 - "Boeken-Lessen"
Preview foto Afgelopen 3 weken hebben de groepen 3 t/m 8 les gekregen van Meester Michel. Hij heeft namelijk, volgens hem,  de leukste baan van de wereld! Hij werkt namelijk in een een kinderboekenwinkel ( "In de wolken, te Voorburg) 

Hij heeft ons verteld over hoe boeken gemaakt en uitgegeven worden. En daarbij verschillende opdrachten gegeven. Als afsluiting kregen we ook nog 3 boeken die in de bibliotheek gezet mochten worden. Wij hopen dat deze lessen een positieve bijdrage hebben geleverd aan het leesplezier en leesmotivatie. 

 


22 feb 2019 - Schermpjesdag in groep 4
Preview foto Vandaag was de PBS-beloning van groep 4. De kinderen wilden graag op hun tablet, telefoon of nintendo spelen. Gezellig!

22 feb 2019 - 1 maart complimentendag: leesmaatje bedankt!
Preview foto Op de WBS doen we aan tutorlezen. De kinderen van groep 8 helpen kinderen uit groep 5 met lezen. De kinderen uit groep 7 helpen de kinderen uit groep 4 en de kinderen uit groep 6 helpen de kinderen uit groep 3. Omdat het 1 maart de nationale complimentendag is, leek het de PBS werkgroep een mooi moment om de jongste leesmaatjes hun tutor te laten bedanken.
In de klas is aandacht besteed aan waarom moet je iemand bedanken, hoe geef je een compliment en wat schrijf je op? Vandaag was het zover...vol spanning kwamen de kinderen van van jongste groepen de klas in, klaar om te lezen. De kaartjes zaten verstopt in het boek. 
En wat waren de kinderen van groep 6, 7 en 8 blij verrast. Natuurlijk wilden ze samen op de foto!

15 feb 2019 - Gedichten schilderen groep 4
Preview foto Vandaag mochten de kinderen van groep 4 gedichten schilderen in de Bibliotheek van Rijswijk. 

 

Welk gevoel krijg je bij een gedicht? Word je er blij, boos, bang, verdrietig of verliefd van? 

Alle kinderen mochten een gedicht kiezen en het gevoel dat ze erbij kregen gaan schilderen. Dat was best lastig. Maar uiteindelijk zijn het hele mooie schilderijen geworden.

 

 


07 feb 2019 - Prentenboek maken
Vandaag hadden groep 4 en 6 weer een samenwerkingsopdracht, het maken van een prentenboek. 

In tweetallen gingen de kinderen erg enthousiast aan de slag met het maken van een leuk verhaal in Google presentaties (PowerPoint). Het verhaal moet bestaan uit een inleiding, kern en slot. De verhalen worden al erg leuk. Volgende week gaan we deze afmaken. In het fotoalbum van groep 6 is te zien hoe goed de kinderen bezig zijn. Zeker een kijkje waard. 

 


01 dec 2018 - Speculaaspoppen versieren groep 4 en groep 6
Preview foto Vandaag hebben de groepen 4 en 6 samen speculaaspoppen versierd. Het was erg gezellig en we hebben lekker gesmikkeld.

19 nov 2018 - Oefenen fijne motoriek
Preview foto Vandaag heeft groep 4 een spelletjescircuit gedaan met juf Patricia. Ze hebben verschillende spelletjes gedaan om de fijne motoriek te oefenen. Kijk voor meer foto's in het fotoboek.

21 sep 2018 - Groepsdoorbrekend werken tijdens 'week tegen het pesten'
Preview foto De komende periode zullen groep 4 en groep 6 elkaars maatjesklas zijn. Dit houdt in dat we tijdens groepsdoorbrekende activiteiten samen zullen werken.

 

Vandaag was het de eerste keer van dit schooljaar en er was gelijk al een gezellige en leuke sfeer in de groepen. We gingen namelijk vriendschapssleutelhangers maken. Op de vraag waarom we dit nu doen, kwamen sommige kinderen met mooie antwoorden, zoals:

- Iedereen hoort erbij. 

- Je kan met iedereen vrienden worden binnen de school. Maak niet uit in welke groep hij of zij zit. 

- Omdat lief zijn voor een ander het een stuk gezelliger maakt. 

 

Het was dus een geslaagde en gezellige middag samen. En wat waren de vriendschapssleutelhangers mooi geworden. 


04 sep 2018 - De eerste week in groep 4
Preview foto De eerste week in groep 4 was pittig, maar ook erg gezellig. De kinderen hebben kennis gemaakt met een heleboel nieuwe vakken, zoals taal, spelling, technisch lezen en wereldoriëntatie. Ook hebben we al nieuwe hoofdletters leren schrijven en natuurlijk hebben we ook een verjaardagskalender gemaakt. Want we houden wel van een feestje!

 

Nieuw dit jaar zijn de lessen van een vakdocent van Trias. Het eerste half jaar zullen zij dans- en muzieklessen gaan geven bij ons op school. Superleuk! We hebben er zin in.