Groep 4

Welkom bij groep 4! Op deze pagina wordt bijgehouden wat we dit schooljaar allemaal doen in groep 4.

Onder het kopje 'nieuws' ziet u de activiteiten die gedaan worden in de groep.

Onder het kopje 'agenda' ziet u de activiteiten die gepland staan voor dit jaar.

Onder het kopje 'foto's' staat het fotoboek met foto's van de verschillende activiteiten die we gedaan hebben.

En onder het kopje 'pagina's vindt u de doelen waar we aan werken dit schooljaar.

Ik wens u veel plezier bij het bekijken van de site van groep 4.

BERICHTEN

20 sep 2019 - De eerste weken in groep 4
Preview foto Groep 4 is alweer een paar weken aan het werk. Wat hebben we allemaal al geleerd?

Schrijven

We hebben al diverse hoofdletters geleerd, zoals de N, M, V, W en IJ.

Spelling

Met spelling hebben we geleerd hoe we woordjes moeten schrijven zoals strik en worst. Dit zijn luisterwoordjes. Je schrijft het woord zoals je het hoort.

Ook weten we nu dat bij het woordje 'wolk' geen 'u' geschreven moet worden.

Taal

Met taal hebben we geleerd wat een zelfstandig naamwoord en een lidwoord is. Ook kennen we het alfabet en weten we dat een gedicht kan rijmen, maar het hoeft niet. Ook hebben we zelf een gedicht geschreven.

Rekenen

We oefenen sommetjes tot 20, zoals 8 + 6. We leren om deze som 'rijgend' op te lossen. Eerst doen we 8 + 2 = 10 en daarna nog 10 + 4 = 14.

Ook hebben we familiesommen gemaakt. Als je het sommetje 6 + 3 = 9 weet, dan weet je ook dat 16 + 3 = 19.

Verder hebben we met geld gerekend en weten we nu hoe groot een meter is.

Knutselen

We hebben met wasco een prachtige zonsondergang getekend in de jungle. Met zwart papier zijn er dieren uit de jungle uitgeknipt en opgeplakt.

Ook hebben we een Australisch kunstwerk gemaakt. We hebben een slang uitgeknipt en met stippen versierd. Dit hebben we gedaan door in de verf te stempelen met de achterkant van een grote spijker.

Lezen

Natuurlijk wordt er ook druk gelezen. We hebben geleerd hoe je woorden leest zoals web, rond, rijdt en vlucht. Ook leren we hoe we met melodie kunnen lezen, zodat het verhaaltje leuker wordt om naar te luisteren.

Ook hebben we theater gelezen. Eerst ging je in tweetallen oefenen om een toneelstuk te lezen en daarna mochten een paar kinderen het voor de klas voordoen.

Natuurlijk is er ook weer tutor gelezen samen met groep 7.

Wereldoriëntatie

Met de lessen van Blink leren we wat de gewoontes zijn in andere landen. Bijvoorbeeld hoe mensen elkaar begroeten in verschillende landen. En ook welke spelletjes er gespeeld worden in andere landen.

We hebben zelf ook een eigen groet bedacht met ons groepje.

Engels

Met Engels hebben aan de hand van een liedje de namen geleerd van verschillende dieren uit de jungle.

Verkeer

Met verkeer hebben we geleerd wanneer je een voetganger ben, waar je het beste kan lopen en we weten dat er afspraken gemaakt moeten worden, zodat er geen ongelukken gebeuren.

Computerles

De kinderen hebben geleerd hoe ze in moeten loggen met een e-mailadres en een wachtwoord. Ook zijn we al aan de slag gegaan met het programma 'Leren, maken, doen' en daar mochten ze hun eigen avatar maken.

Zoals u ziet hebben we al heel veel dingen gedaan in groep 4. In het fotoboek ziet u ook wat foto's van een schrijfles, de les waarin de kinderen zelf een begroeting hebben bedacht en de knutselles waarin de slang gestempeld werd.