Groep 3

Welkom bij groep 3!

Leuk dat u een kijkje komt nemen op onze pagina.

Gedurende het schooljaar zal ik u, op deze pagina, op de hoogte houden van de verschillende activiteiten en lessen die wij in de klas en met de groep doen.

Ook kunt u in de agenda activiteiten zien die betrekking hebben op groep 3.

Veel plezier met het bekijken ervan.

 

BERICHTEN

21 mei 2019 - Robotica
Preview foto Vandaag hadden de kinderen de eerste les "Robotica" Dit in het kader van ons project "Toekomst" 

De kinderen mochten om de beurt een robot besturen. Dat leek makkelijker dan het was!

Maar Dane was echt onze kampioen. Hij was zelfs beter dan de meester :-)

Gedurende de rest van de week zullen de kinderen nog meer lessen krijgen. 


21 mei 2019 - Fietsles
Preview foto Vrijdag 18 mei hebben wij fietsles gehad. We hebben geoefend met vinger uitsteken. Hierbij moesten we goed over de schouder kijken, hand uitsteken en daarna beide handen aan het stuur houden bij het maken van de bocht. Ook hebben we extra snel en langzaam gefietst en daarbij op tijd remmen! En we hebben ook nog tussen de pionnen door bochten moeten maken. En dat was best lastig hoor!

Maar we hebben het super gedaan :-) 


10 mei 2019 - Grote Rekendag
Preview foto

Vandaag hadden we de 'Grote Rekendag'. Het thema van dit jaar was  'uit verhouding'.

De ochtend begon met een modeshow, waarin alle juffen kleding en accesoires droegen die uit verhouding waren. Daarna zijn alle groepen in hun eigen klas aan de slag gegaan met rekenopdrachten die te maken hadden met het thema. 

Het was een zeer geslaagde Rekendag!

Neem ook nog even een kijkje in het foto album.


04 apr 2019 - "Boeken-Lessen"
Preview foto Afgelopen 3 weken hebben de groepen 3 t/m 8 les gekregen van Meester Michel. Hij heeft namelijk, volgens hem,  de leukste baan van de wereld! Hij werkt namelijk in een een kinderboekenwinkel ( "In de wolken, te Voorburg) 

Hij heeft ons verteld over hoe boeken gemaakt en uitgegeven worden. En daarbij verschillende opdrachten gegeven. Als afsluiting kregen we ook nog 3 boeken die in de bibliotheek gezet mochten worden. Wij hopen dat deze lessen een positieve bijdrage hebben geleverd aan het leesplezier en leesmotivatie. 

 


20 mrt 2019 - Rekentijgers
Op woendagochtend gaan een aantal kinderen aan de slag met het werkboekje "Rekentijgers". Onder begeleiding van de moeder van Mick lossen de kinderen rekenopaven op. De lesstof van dit boekje is wat uitdagender voor de kinderen die dat nodig hebben.

06 mrt 2019 - Leren over boeken!
Vandaag is meester Michel langsgekomen om ons wat meer over boeken te vertellen. Ook had hij zijn pop "Matz" meegebracht. 

Meester Michel werkt in een kinderboekenwinkel ("in de wolken") en heeft allerlei verschillende dingen over boeken verteld. Ook heeft hij een boek meegenomen en eruit voorgelezen (Roald Dahl, de reuzenkrokodil) Aankomende 3 weken zal hij ons elke keer wat meer vertellen. 


22 feb 2019 - 1 maart complimentendag: leesmaatje bedankt!
Preview foto Op de WBS doen we aan tutorlezen. De kinderen van groep 8 helpen kinderen uit groep 5 met lezen. De kinderen uit groep 7 helpen de kinderen uit groep 4 en de kinderen uit groep 6 helpen de kinderen uit groep 3. Omdat het 1 maart de nationale complimentendag is, leek het de PBS werkgroep een mooi moment om de jongste leesmaatjes hun tutor te laten bedanken.
In de klas is aandacht besteed aan waarom moet je iemand bedanken, hoe geef je een compliment en wat schrijf je op? Vandaag was het zover...vol spanning kwamen de kinderen van van jongste groepen de klas in, klaar om te lezen. De kaartjes zaten verstopt in het boek. 
En wat waren de kinderen van groep 6, 7 en 8 blij verrast. Natuurlijk wilden ze samen op de foto!

08 feb 2019 - PBS- beloning "schermpjes-middag"
Preview foto Omdat wij weer genoeg kaartjes hadden gespaard mochten de kinderen een nieuwe P.B.S. beloning kiezen. Dat werd "schermpjes-middag" De kinderen mochten vrijdagmiddag allemaal op een tablet, chromebook of computer spelen! Dat was natuurlijk een groot succes. 

Op de foto's kunnen jullie zien hoe gecontentreerd de kinderen aan het spelen waren. 


05 feb 2019 - Muziekles
Preview foto Dinsdag 5 februari was de laatste les van onze muziekjuf. Bij deze les mocht iedereen komen kijken wat we de afgelopen periode geleerd hebben. Het was een leuke en druk bezochte laatste les!

25 jan 2019 - "Chill-voorleesmiddag"
Preview foto In het kader van de Nationale Voorleesdagen, heeft groep 8 boekjes voorgelezen aan de kinderen van groep 3.

De kinderen van groep 8 hebben het super goed gedaan. En groep 3 heeft genoten van de verhalen en de mooie (prenten)boeken.


17 jan 2019 - Letterfeest
Preview foto Vandaag was het feest! We hebben kern 6 afgerond en kennen nu alle letters. Dat was reden voor een feestje.

We zijn begonnen met een letterspeurtocht door de school. Overal hingen letters met daarbij een vraag. Samen met groep 8 hebben we die vragen gemaakt.

Daarna kregen we allemaal ons letterdiploma! Die hebben we officieel getekend. Gefeliciteerd groep 3!

Toen was het tijd voor de disco. DJ Tom uit groep 8 heeft de muziek verzorgd en het was echt een super leuke middag.

 


14 jan 2019 - Tutorlezen met groep 6
Preview foto Vandaag hebben we samen met groep 6 in boekjes gelezen. De leerling uit groep 6 is de "tutor" en helpt de leerling uit groep 3 met het correct lezen van de verhaaltjes. Het gaat super goed. De kinderen waren elkaar op een zeer positieve manier aan het helpen. Leuk om van elkaar te leren :-)

05 dec 2018 - Sinterklaasbezoek
Preview foto Sinterklaas heeft de school 5 december een bezoek gebracht. Het was een groot feest. De kinderen hebben leuke liedjes gezongen, gedanst en voorgelezen. Daarna kregen we allemaal een mooi cadeautje. 

27 nov 2018 - Chromebooks
Preview foto Bij onze rekenmethode horen digitale opdrachten. Die maken wij met de chromebooks en laptops. Dit is best een beetje lastig, want daarvoor moeten we eerst inloggen met een wachtwoord. Maar dat kunnen wij allemaal al super goed. Wij hebben dan ook harstikke goed gewerkt aan de opdrachten. Dat gaan wij snel weer doen!

23 nov 2018 - Groep 3 en 8 in Sinterklaasstemming!
Preview foto Vandaag knutselden de kinderen van groep 3 en groep 8 samen een stoomboot. Het was een gezellige middag! Kijk bij foto albums van groep 8 voor meer foto's. 

16 okt 2018 - Bibliotheek
Dinsdag 16 oktober zijn wij, met de tram (!), naar de bibliotheek geweest. Wij hebben daar een les gehad over het opzoeken van boekjes. Eerst las de juf een verhaal voor en daarna gingen wij een speurtocht doen. Met een ipad en een lijst moesten wij op zoek naar QR codes. Als je die scande dan zag je een filmpje. Naar aanleiding daarvan moesten we boeken zoeken en afvinken op de lijst. Dat ging super goed. Als afsluiting mochten we kijken hoe de boeken door de machine gesorteerd werden. Het was een leuke ochtend. En hulpmoeders bedankt voor het meegaan!!

09 okt 2018 - Kinderboekenweek
Preview foto  

Bij ons op school werken we woensdag 3 oktober t/m donderdag 11 oktober aan het thema van de kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is "Vrienschap, iedereen hoort erbij" 

Daarom kwamen er vandaag wel 5 oma's voorlezen! Ze hebben verschillende prentenboeken en verhalen voorgelezen. Het was een groot succes en de kinderen hebben ervan genoten. 


24 sep 2018 - Verjaardag juf Siska
Preview foto Feest!

Vrijdag 21 september heeft de juf haar verjaardag in de klas gevierd. We hebben die dag niet gewerkt, maar alleen maar spelletjes gespeeld en lekker gesnoept. Zo was er sjoelen, chips aan een dropveter rijgen, kleuren, cake versieren, computerspelletjes spelen, pannenkoeken eten, kapla en een dropspel. Het was een super gezellige dag. U kunt een kleine indruk van de dag krijgen door de foto's in het fotoalbum bekijken. 

(En ik, juf Siska, wil iedereen nogmaals hartelijk bedanken voor alle mooie bloemen, cadeaus en tekeningen die ik heb gekregen. Ik ben er super blij mee) 


19 sep 2018 - Letterdoos
Preview foto Wij kennen ondertussen al een aantal verschillende letters. En met die letters kunnen we nieuwe woordjes maken en daarna lezen. Dit doen we onder andere op de rode letterdoos. Daar zitten alle letters is die we gedurende het jaar leren. Wat gaat dit al goed! De juf is super trots op ons.

31 aug 2018 - Groep 3
Preview foto Hiernaast kunt u zien wie er allemaal in groep 3 zitten. Wij hebben dinsdag 28 augustus namelijk een echt zelfportret gemaakt! En herkent u alle kinderen......?