Groep 3

Welkom bij groep 3!

Leuk dat u een kijkje komt nemen op onze pagina.

Gedurende het schooljaar zal ik u, op deze pagina, op de hoogte houden van de verschillende activiteiten en lessen die wij in de klas en met de groep doen.

Ook kunt u in de agenda activiteiten zien die betrekking hebben op groep 3.

Veel plezier met het bekijken ervan.

 

BERICHTEN

14 jan 2019 - Tutorlezen met groep 6
Preview foto Vandaag hebben we samen met groep 6 in boekjes gelezen. De leerling uit groep 6 is de "tutor" en helpt de leerling uit groep 3 met het correct lezen van de verhaaltjes. Het gaat super goed. De kinderen waren elkaar op een zeer positieve manier aan het helpen. Leuk om van elkaar te leren :-)

05 dec 2018 - Sinterklaasbezoek
Preview foto Sinterklaas heeft de school 5 december een bezoek gebracht. Het was een groot feest. De kinderen hebben leuke liedjes gezongen, gedanst en voorgelezen. Daarna kregen we allemaal een mooi cadeautje. 

27 nov 2018 - Chromebooks
Preview foto Bij onze rekenmethode horen digitale opdrachten. Die maken wij met de chromebooks en laptops. Dit is best een beetje lastig, want daarvoor moeten we eerst inloggen met een wachtwoord. Maar dat kunnen wij allemaal al super goed. Wij hebben dan ook harstikke goed gewerkt aan de opdrachten. Dat gaan wij snel weer doen!

23 nov 2018 - Groep 3 en 8 in Sinterklaasstemming!
Preview foto Vandaag knutselden de kinderen van groep 3 en groep 8 samen een stoomboot. Het was een gezellige middag! Kijk bij foto albums van groep 8 voor meer foto's. 

16 okt 2018 - Bibliotheek
Dinsdag 16 oktober zijn wij, met de tram (!), naar de bibliotheek geweest. Wij hebben daar een les gehad over het opzoeken van boekjes. Eerst las de juf een verhaal voor en daarna gingen wij een speurtocht doen. Met een ipad en een lijst moesten wij op zoek naar QR codes. Als je die scande dan zag je een filmpje. Naar aanleiding daarvan moesten we boeken zoeken en afvinken op de lijst. Dat ging super goed. Als afsluiting mochten we kijken hoe de boeken door de machine gesorteerd werden. Het was een leuke ochtend. En hulpmoeders bedankt voor het meegaan!!

09 okt 2018 - Kinderboekenweek
Preview foto  

Bij ons op school werken we woensdag 3 oktober t/m donderdag 11 oktober aan het thema van de kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is "Vrienschap, iedereen hoort erbij" 

Daarom kwamen er vandaag wel 5 oma's voorlezen! Ze hebben verschillende prentenboeken en verhalen voorgelezen. Het was een groot succes en de kinderen hebben ervan genoten. 


24 sep 2018 - Verjaardag juf Siska
Preview foto Feest!

Vrijdag 21 september heeft de juf haar verjaardag in de klas gevierd. We hebben die dag niet gewerkt, maar alleen maar spelletjes gespeeld en lekker gesnoept. Zo was er sjoelen, chips aan een dropveter rijgen, kleuren, cake versieren, computerspelletjes spelen, pannenkoeken eten, kapla en een dropspel. Het was een super gezellige dag. U kunt een kleine indruk van de dag krijgen door de foto's in het fotoalbum bekijken. 

(En ik, juf Siska, wil iedereen nogmaals hartelijk bedanken voor alle mooie bloemen, cadeaus en tekeningen die ik heb gekregen. Ik ben er super blij mee) 


19 sep 2018 - Letterdoos
Preview foto Wij kennen ondertussen al een aantal verschillende letters. En met die letters kunnen we nieuwe woordjes maken en daarna lezen. Dit doen we onder andere op de rode letterdoos. Daar zitten alle letters is die we gedurende het jaar leren. Wat gaat dit al goed! De juf is super trots op ons.

31 aug 2018 - Groep 3
Preview foto Hiernaast kunt u zien wie er allemaal in groep 3 zitten. Wij hebben dinsdag 28 augustus namelijk een echt zelfportret gemaakt! En herkent u alle kinderen......?