Welkom bij groep 3!

Leuk dat u een kijkje komt nemen op onze pagina.

Gedurende het schooljaar zal ik u, op deze pagina, op de hoogte houden van de verschillende activiteiten en lessen die wij in de klas en met de groep doen.

Ook kunt u in de agenda activiteiten zien die betrekking hebben op groep 3.

Veel plezier met het bekijken ervan.

BERICHTEN

18 okt 2019 - Muziekles
Vrijdag was de laatste les van meester Patrick. Deze les was openbaar en iedereen mocht kijken naar wat de kinderen afgelopen periode hebben gedaan. Het was een leuke en drukbezochte les. Bedankt voor de belangstelling!

Na de vakantie zullen de lessen beeldende vorming gaan starten.

15 okt 2019 - Bibliotheek bezoek
Preview foto Dinsdag 15 oktober zijn we met de tram naar de bibliotheek geweest. We hebben daar les gehad over hoe en waar de boeken opgeruimd worden in de bibliotheek. We weten nu precies waar we boeken kunnen lenen die wij kunnen lezen :-)

Ook hebben we spelletjes gedaan en mochten we kijken waar de boeken precies terecht komen als je ze hebt ingeleverd.

Het leek wel een schoolreisje! En mama's, bedankt voor de begeleiding :-)

In het fotoalbum krijgt u een indruk van het uitstapje.

10 okt 2019 - Bewegend woordjes schrijven
Preview foto Het thema van de kinderboekenweek is "Op reis" En in het kader hiervan gingen wij aan de slag met woordjes schrijven.

Op 30 blaadjes had de juf een woordje geschreven. Die werden als propje gevouwen en gingen daarna "op reis" door de klas. Als je een woordje had gevonden schreven de kinderen die, op de juiste plek, op het blad. Na het schrijven van het woordje mocht het woordje weer op reis. En mocht je het woordje dus door de klas gooien zodat iemand anders het woordje weer kon oppakken en opschrijven. Dit was super leuk en daarnaast vooral ook erg leerzaam! Want wat zijn er veel woordjes gelezen en geschreven!

In het fotoalbum kunt u de foto's bekijken.

07 okt 2019 - Groep 3 en groep 8 maken samen Raketjes
Preview foto Afgelopen vrijdag  gingen de groepen 3 en 8 gezellig groepsdoorbrekend werken. Eerst las Juf Siska het boek voor van Andre Kuipers wat ging over 'Op reis'.  De kinderen zaten gezellig bij groep 8 op schoot.

Daarna zijn de kinderen samen raketjes gaan maken. Wat een prachtige raketjes zijn er gemaakt. In groep 3 hangen alle mooie werkjes!

23 sep 2019 - Chromebooks
Preview foto Op school werken wij in schriftjes en soms op chormebooks. Er zit namelijk hele leerzame (en leuke ;-) software bij de verschillende methodes.

De kinderen hebben een eigen wachtwoord (plaatje) en kunnen zelf al goed inloggen. Super knap, want daarvoor moet je echt wel even wat stapjes onthouden.

Maar eenmaal ingelogd zie je hoe handig deze generatie met de computer is! De kinderen werken geconcentreerd en gemotiveerd aan de verschillende opdrachten. Kijk maar eens naar die serieuze gezichtjes op de foto's.

23 sep 2019 - Verjaardag juf Siska
Preview foto Vrijdag 20 september heb ik (juf Siska) mijn verjaardag op school gevierd!

Wat was het een feest :-)

Alle kinderen zagen er prachtig uit.
We hebben allerlei leuke spelletjes gedaan. Zoals cake versieren, sjoelen, chips ketting rijgen, kleuren, pannenkoeken eten en nog veel meer. In de middag hebben we lekker buiten gespeeld en nog een filmpje gekeken.

Ik wil iederdeen hartelijk bedanken voor alle prachtige cadeaus die ik heb ontvangen. Super lief!
In het fotoalbum kunt u wat foto's van deze gezellige dag bekijken.