Groep 1/2c

Welkom bij groep 1/2c!

We zijn het schooljaar gezellig begonnen.

Op onze school werken wij met PBS, hier horen belangrijke afspraken bij. We hebben samen de afspraken gemaakt en onze handtekening daar bij gezet.

BERICHTEN

09 okt 2018 - Dierendag in 1/2C
Op 4 oktober was het dierendag. We hebben geleerd wat dierendag precies is.

Juf Lisanne van groep 1/2A kwam bij ons langs met haar konijn Keesje. Op de foto's kun je zien wat we geleerd hebben. Het was super leuk!

09 okt 2018 - Vormen en kleuren
Preview foto We hebben al veel geleerd over kleuren en vormen.

Nu kunnen we vormen herkennen en benoemen. We weten bijvoorbeeld hoe een vierkant, rechthoek, cirkel, ovaal, vijfhoek, zeshoek, trapezium en ruit er uit zien.

Met coöperatief leren helpen we elkaar om de vormen nog beter te leren kennen!

09 okt 2018 - Thema Kinderboekenweek in 1/2C
We werken in onze groep volop over de Kinderboekenweek. We leren de letter B van boek en V van vriendjes, praten over lievelingsboeken en hoe een boek eigenlijk precies werkt. Wat is bijvoorbeeld de kaft en de rug van het boek, wat zijn illustraties en wat maakt een boek leuk om te lezen?

Het thema van de KBW is Vrienden en Iedereen hoort erbij. We maken in de klas Bert en Ernie, Jip en Janneke en een aantal boeken die we lezen gaat ook over vriendschap.