Groep 1/2c

Welkom bij groep 1/2c!

We zijn het schooljaar gezellig begonnen.

Op onze school werken wij met PBS, hier horen belangrijke afspraken bij. We hebben samen de afspraken gemaakt en onze handtekening daar bij gezet.

BERICHTEN

23 mei 2019 - Robotica
We hebben vol enthousiasme leren programmeren in de week van techniek! In de klas kwamen ze met robotballen, daar hebben we mee gewerkt.

We hebben ook geleerd dat het bij een robot heel belangrijk is dat je elke stap apart progammeert.

In de klas werken we nu regelmatig met de bluebot, super leuk!

Er staan een paar foto's in het fotoalbum.

10 mei 2019 - Grote Rekendag
Preview foto

Vandaag hadden we de 'Grote Rekendag'. Het thema van dit jaar was  'uit verhouding'.

De ochtend begon met een modeshow, waarin alle juffen kleding en accesoires droegen die uit verhouding waren. Daarna zijn alle groepen in hun eigen klas aan de slag gegaan met rekenopdrachten die te maken hadden met het thema.

Het was een zeer geslaagde Rekendag!

Neem ook nog even een kijkje in het foto album.

05 mrt 2019 - Beeldende kunst
We hebben zelf een steen geslepen, gepolijst en ingevet. Toen we tevreden waren hebben we er een ketting van gemaakt. Het was super leuk om te doen!!

23 jan 2019 - Groentesoep
Wij werken nog steeds over 't thema restaurant. We hebben heerlijke groentesoep gemaakt. Als eerst hebben we bedacht wat er allemaal in moest. Toen we de soep gingen maken hebben we alles zelf gesneden en in de pan gedaan. Tijdens de overblijf hebben we héérlijk zitten smullen.

18 jan 2019 - Vetbollen
We hebben vetbollen gemaakt voor de vogels. Eerst hebben we frituurvet gesmolten in de pan, daarna hebben we vogelvoer toegevoegd. Toen het goed warm was, hebben we het in figuurtjes gegoten. Nu nog even laten afkoelen en hopen dat het gelukt is.

16 jan 2019 - Thema: Restaurant
Na de vakantie zijn we begonnen aan het thema 'restaurant'

We leren hoe het werkt als je uit eten gaat, wat de kok en de ober doen en hoe je kiest wat je wilt eten.

We maken menukaarten, borden met bestek en eten. Verder ontwerpen we onze eigen kok en verzinnen we onze eigen soep. Als je een kok bent, heb je een schort, die mochten we zelf versieren!

Pizza vinden we erg lekker, vooral als we zelf mogen bedenken wat we er op willen. We zijn ook dol op frietjes!

We leren veel om zelf te doen maar werken ook graag samen.

Sinds kort werken we ook steeds vaker op de chromebooks. Dat zijn speciale laptops, met een touchscreen. We oefenen hiermee met het thema maar ook met taal en rekenen.

Bekijk onze werkjes in het fotoalbum!

16 jan 2019 - Proosten!
Preview foto Na een heerlijke kerstvakantie zijn we op 7 januari aan 2019 begonnen. We hebben met (kinder)champagne geproost op het nieuwe jaar.

16 jan 2019 - Kerstdiner
Wij hebben op 20 december ons kerstdiner gehad. Voor sommige kinderen was dit de eerste keer. Spannend hoor, 's avonds naar school! Er was heel veel lekkers te eten, we hebben genoten van deze gezellige avond!

14 dec 2018 - Samenwerken
Preview foto Naast alle themawerkjes die we doen, zijn de kinderen ook volop bezig met samenwerken. We leren hoe we naar elkaar kunnen luisteren, op onze beurt wachten en ook om samen aan één spel of opdracht te werken.

12 dec 2018 - Sinterklaas
Preview foto We hebben de afgelopen periode veel over Sinterklaas geleerd. Zo leerden we de letter s, we bakten kruidnoten, maakten mijters, stempelden woorden over Sinterklaas en nog veel meer. In het fotoalbum 'Sinterklaas' zijn alle foto's te zien.

De pietengym was ook dit jaar weer een groot succes. Iedereen kreeg zijn of haar pietendiploma. De foto's staan in het fotoalbum 'pietengym'

09 okt 2018 - Dierendag in 1/2C
Op 4 oktober was het dierendag. We hebben geleerd wat dierendag precies is.

Juf Lisanne van groep 1/2A kwam bij ons langs met haar konijn Keesje. Op de foto's kun je zien wat we geleerd hebben. Het was super leuk!

09 okt 2018 - Vormen en kleuren
Preview foto We hebben al veel geleerd over kleuren en vormen.

Nu kunnen we vormen herkennen en benoemen. We weten bijvoorbeeld hoe een vierkant, rechthoek, cirkel, ovaal, vijfhoek, zeshoek, trapezium en ruit er uit zien.

Met coöperatief leren helpen we elkaar om de vormen nog beter te leren kennen!

09 okt 2018 - Thema Kinderboekenweek in 1/2C
We werken in onze groep volop over de Kinderboekenweek. We leren de letter B van boek en V van vriendjes, praten over lievelingsboeken en hoe een boek eigenlijk precies werkt. Wat is bijvoorbeeld de kaft en de rug van het boek, wat zijn illustraties en wat maakt een boek leuk om te lezen?

Het thema van de KBW is Vrienden en Iedereen hoort erbij. We maken in de klas Bert en Ernie, Jip en Janneke en een aantal boeken die we lezen gaat ook over vriendschap.