Groep 1/2b

Welkom op de pagina van groep 1/2 b!

Leuk dat u even een kijkje komt nemen. 

 

Op onze pagina kunt u leuke berichten en foto's van activiteiten bekijken. Ook kunt u de agenda bekijken met betrekking tot onze groep. 

 

Ik wens u veel plezier! 

 

 

 

BERICHTEN

23 jun 2019 - Schoolreis naar Plaswijckpark
Preview foto Schoolreis Plaswijckpark,

 

Even was het spannend toen het erg hard ging regenen de ochtend van 20 juni. Maar door alle stralende gezichten van de kinderen, moest de zon hebben gedacht; ik ga wat beter mijn best doen. 

Om 9:30 uur zaten alle kleuters in de bus richting Plaswijckpark. Wat hadden wij er zin in. 

Na eerst een tien-uurtje te hebben gegeten (met natuurlijk ook een heerlijk snoepje) gingen we op pad. We hebben gespeeld in de speeltuinen, de verkeerstuin en de dieren geaaid in het dierenrijk. Het was een heerlijke en gezellige dag!


09 jun 2019 - Project; De toekomst
Preview foto Project; De toekomst

 

Afgelopen weken hebben wij met de hele school gewerkt aan het project; de toekomst. De kinderen kregen lessen in robotica. Zo mochten zij een echte robot besturen. Ook hebben zij lessen in techniek gekregen. Hoe blaas je bellen en hoe maak je een helikopter van papier. Tot slot hebben de kinderen in samenwerking met de oudere klassen kleding uit de toekomst ontworpen. 


10 mei 2019 - Grote Rekendag
Preview foto

Vandaag hadden we de 'Grote Rekendag'. Het thema van dit jaar was  'uit verhouding'.

De ochtend begon met een modeshow, waarin alle juffen kleding en accesoires droegen die uit verhouding waren. Daarna zijn alle groepen in hun eigen klas aan de slag gegaan met rekenopdrachten die te maken hadden met het thema. 

Het was een zeer geslaagde Rekendag!

Neem ook nog even een kijkje in het foto album.


19 jan 2019 - Thema restaurant
Preview foto Restaurant: De ster

 

De kinderen van groep 1/2b hebben de afgelopen weken gewerkt aan het thema restaurant. Zo werd de speelwerkzolder omgetoverd tot een restaurant. De kinderen mochten zelf een naam verzinnen. En dat werd: Restaurant de ster. 

De kinderen hebben allemaal woorden geleerd die te maken hebben met het restaurant. Voorbeelden zijn: kok, ober, menukaart, voorgerecht welke groenten er allemaal zijn en nog veel meer. 
De kinderen hebben ook allerlei leuke knutsels gemaakt. En tot slot zullen de kinderen volgende week pannenkoeken gaat eten als lunch om het thema af te sluiten. 

Al met al weer een erg leuk en leerzaam thema. 


06 dec 2018 - Sinterklaas
Preview foto Sinterklaas

 

Het is weer eens gebleken. 
Wij hebben erg veel plezier gehad deze sintweken. 

Wij maken net zulke lekkere kruidnoten als bakkerpiet. 

Van de rommel van de rommelpiet schrikken wij niet. 

Wij doen pietengym in plaats van ochtendgymnastiek,

op de maat van leuke sinterklaasmuziek. 

Wij zijn ook kapperspiet de baas, 

in het stylen van de baard van Sinterklaas. 

Tijdens het bezoek van Sinterklaas zingen wij een mooi ingestudeerd liedjes.

Voor Sinterklaas en zijn pietjes. 

En omdat Sinterklaas dit allemaal zo goed vond. 
Brachten hij en zijn pieten ook nog wat cadeautjes rond. 


11 nov 2018 - Wieltjesdag en appelmoes maken
Preview foto Wieltjes en appels ;)

 

De kinderen van groep 1/2b hadden de afgelopen week een erg leuke week. Zo stonden er een aantal leuke activiteiten op de agenda. 
De eerste was wieltjesdag. De kinderen hadden wieltjesdag gekozen voor de beloning. De mooiste fietsen, poppenwagens, steps en skateboards waren meegenomen naar school. Ondanks de paar druppels regen was het een gezellige dag. 

 

Vrijdag hebben de kinderen appelmoes gemaakt. Volgens het recept werd, met behulp van twee lieve moeders, de lekkerste appelmoes gemaakt. En de stilte tijdens het proeven zei genoeg ;) !

Een erg geslaagde week. 


18 okt 2018 - Herfstwandeling 17 oktober
Preview foto Herfstwandeling 17 oktober

 

Woensdag 17 oktober hebben de kinderen uit groep 1/2b een heerlijke herfstwandeling gemaakt. Aan het begin van de wandeling werden wij voorgesteld aan kabouter klauter. Hij had voor ons een speurtocht door het bos gemaakt met allemaal leuke opdrachten. We moesten de gele draadjes zoeken om bij alle opdrachten te komen. Dit waren erg leuke opdrachten zoals; liedjes zingen over kabouters, zoek verschillende bladeren, wie heeft de langste of juist de kortste tak en noem zo maar op. 
Ook moesten de kinderen allemaal mooie dingen verzamelen voor de herfsttafel in de klas, waar een mooi kabouterdorp van gebouwd gaat worden. 

Wij kijken met alle hulp van de mama's en papa een zon op ons gezicht terug op een erg gezellige en leuke herfstwandeling. 


13 okt 2018 - Beloning schminken en verkleden
Preview foto Een klas vol; prinsessen, piraten, superhelden en dieren!

 

De afgelopen weken hebben de toppers van groep 1/2b hard gewerkt en veel pasjes verdiend. Daarom hadden zij afgelopen woensdag de beloning; schminken en verkleed naar school komen. Ineens zat de klas vol met prinsessen, superhelden, piraten en dieren. Wauw! Omdat het kinderboekweek was, hebben de kinderen ook hun eigen boek geschreven. Met al die verklede kinderen aan inspiratie geen gebrek. 


30 sep 2018 - Een dagje in de klas
Preview foto Een dag op school!

 

De eerste schoolweken zijn alweer in volle gang. Maar wat doen de kinderen zoal op een dag. 

Afgelopen week zijn de kinderen vooral aan de slag gegaan met rijmen. Na een kringactiviteit gaan de kinderen zelf aan de slag met de coöperatief leren vorm; mix en ruil en mix en koppel. De kinderen leren eerst alle kaarten kennen, door ze aan elkaar de laten zien. Tot slot moeten de kinderen koppels maken met de woorden die op elkaar rijmen. 

 

Groep 2 gaat aan de slag met een werkblad. En wat voelen de kinderen zich groot en trots dat zij al een werkblad krijgen. Ze nemen dit dus al erg serieus. 

 

Kinderen spelen in de speelwerkzolder, in de bouwhoek of maken de mooiste tekeningen. 

 

Dan is het tijd voor een bezoek aan het speellokaal. Deze week stond het klimmen en klauteren klaar. Eén van de favorieten van de meeste kinderen. Als u zich afvraagt, wat doen de kinderen op de lange mat? Een kruip wedstrijd. Want zelfs op deze leeftijd is het goed voor de kinderen om te kruipen. Om deze manier maken de kinderen verbindingen in de hersenen die erg goed zijn voor het leerproces en de motoriek. 

 

Met al dat harde werken is het soms ook echt even tijd om lekker los te gaan op een just dance!