Groep 1/2b

Welkom op de pagina van groep 1/2 b!

Leuk dat u even een kijkje komt nemen. 

 

Op onze pagina kunt u leuke berichten en foto's van activiteiten bekijken. Ook kunt u de agenda bekijken met betrekking tot onze groep. 

 

Ik wens u veel plezier! 

 

 

 

BERICHTEN

11 nov 2018 - Wieltjesdag en appelmoes maken
Preview foto Wieltjes en appels ;)

 

De kinderen van groep 1/2b hadden de afgelopen week een erg leuke week. Zo stonden er een aantal leuke activiteiten op de agenda. 
De eerste was wieltjesdag. De kinderen hadden wieltjesdag gekozen voor de beloning. De mooiste fietsen, poppenwagens, steps en skateboards waren meegenomen naar school. Ondanks de paar druppels regen was het een gezellige dag. 

 

Vrijdag hebben de kinderen appelmoes gemaakt. Volgens het recept werd, met behulp van twee lieve moeders, de lekkerste appelmoes gemaakt. En de stilte tijdens het proeven zei genoeg ;) !

Een erg geslaagde week. 


18 okt 2018 - Herfstwandeling 17 oktober
Preview foto Herfstwandeling 17 oktober

 

Woensdag 17 oktober hebben de kinderen uit groep 1/2b een heerlijke herfstwandeling gemaakt. Aan het begin van de wandeling werden wij voorgesteld aan kabouter klauter. Hij had voor ons een speurtocht door het bos gemaakt met allemaal leuke opdrachten. We moesten de gele draadjes zoeken om bij alle opdrachten te komen. Dit waren erg leuke opdrachten zoals; liedjes zingen over kabouters, zoek verschillende bladeren, wie heeft de langste of juist de kortste tak en noem zo maar op. 
Ook moesten de kinderen allemaal mooie dingen verzamelen voor de herfsttafel in de klas, waar een mooi kabouterdorp van gebouwd gaat worden. 

Wij kijken met alle hulp van de mama's en papa een zon op ons gezicht terug op een erg gezellige en leuke herfstwandeling. 


13 okt 2018 - Beloning schminken en verkleden
Preview foto Een klas vol; prinsessen, piraten, superhelden en dieren!

 

De afgelopen weken hebben de toppers van groep 1/2b hard gewerkt en veel pasjes verdiend. Daarom hadden zij afgelopen woensdag de beloning; schminken en verkleed naar school komen. Ineens zat de klas vol met prinsessen, superhelden, piraten en dieren. Wauw! Omdat het kinderboekweek was, hebben de kinderen ook hun eigen boek geschreven. Met al die verklede kinderen aan inspiratie geen gebrek. 


30 sep 2018 - Een dagje in de klas
Preview foto Een dag op school!

 

De eerste schoolweken zijn alweer in volle gang. Maar wat doen de kinderen zoal op een dag. 

Afgelopen week zijn de kinderen vooral aan de slag gegaan met rijmen. Na een kringactiviteit gaan de kinderen zelf aan de slag met de coöperatief leren vorm; mix en ruil en mix en koppel. De kinderen leren eerst alle kaarten kennen, door ze aan elkaar de laten zien. Tot slot moeten de kinderen koppels maken met de woorden die op elkaar rijmen. 

 

Groep 2 gaat aan de slag met een werkblad. En wat voelen de kinderen zich groot en trots dat zij al een werkblad krijgen. Ze nemen dit dus al erg serieus. 

 

Kinderen spelen in de speelwerkzolder, in de bouwhoek of maken de mooiste tekeningen. 

 

Dan is het tijd voor een bezoek aan het speellokaal. Deze week stond het klimmen en klauteren klaar. Eén van de favorieten van de meeste kinderen. Als u zich afvraagt, wat doen de kinderen op de lange mat? Een kruip wedstrijd. Want zelfs op deze leeftijd is het goed voor de kinderen om te kruipen. Om deze manier maken de kinderen verbindingen in de hersenen die erg goed zijn voor het leerproces en de motoriek. 

 

Met al dat harde werken is het soms ook echt even tijd om lekker los te gaan op een just dance!