Groep 1/2a

Beste ouders,

Welkom op de pagina van groep 1/2a.

Op deze pagina vindt u berichten en foto's van allerlei activiteiten in de groep.

De eerste schoolweken hebben wij in de klas geoefend met alle (nieuwe) regels. Zo leren wij met gedragslesjes, hoe wij ons moeten gedragen op bijvoorbeeld de gang.

Ook hebben wij in de klas met elkaar afspraken gemaakt. We hebben hieronder onze vingerafdruk gezet, daarmee beloven wij, dat we ons eraan gaan houden.

Wij kunnen ook al erg netjes twee aan twee in de rij staan.

BERICHTEN

13 nov 2018 - Herfst
Het is herfst buiten, maar ook binnen in de klas. Buiten helpen de kinderen graag met de bladeren bij elkaar vegen.

07 nov 2018 - Appelmoes maken
Vandaag gingen wij zelf appelmoes maken.

Ieder kind had een appel meegenomen. Deze hebben wij in stukjes gesneden en in een grote pan gedaan. Bij de appelstukjes moesten we suiker, water, kaneel en citroensap doen. Op het fornuis ennnnnnn roeren maar.
Het begon steeds lekkerder te ruiken in de klas en toen konden we eindelijk de appelmoes gaan proeven. Het smaakte heerlijk!! We hebben ook nog lekker iets mee naar huis genomen.

17 okt 2018 - Herfstwandeling
Vandaag hebben wij een prachtige herfstwandeling gemaakt bij het bos, de Naald in Rijswijk.

Door middel van een speurtoch hebben wij van alles kunnen zien, gehoord en gedaan. In het bos lagen heel veel mooie bladeren, beukennootjes, eikels en dennenappels.

Terug op school hebben we onze ''buit'' bekeken en toegevoegd aan onze herfsttafel.

17 okt 2018 - Beloning: wieltjesdag
Gisteren hebben de kinderen weer een beloning verdiend. Dit keer mochten zij wieltjes mee naar school toe nemen.

04 okt 2018 - Dierendag
Vandaag had de juf een verrassing, omdat het dierendag is. Ze had Keesje, een echt konijn meegenomen! We hebben geleerd, wat een konijn eet, waar hij woont en hoe je een konijn moet verzorgen.

26 sep 2018 - Beloning: Schminken en verkleden
Vandaag hebben de kinderen hun eerste beloning verdiend. Zij mochten verkleed naar school toe komen. Om het feest compleet te maken, waren er vier lieve moeders, die deze kinderen prachtig hebben geschminkt.

Wat een leuke eerste beloning!