Groep 1/2a

Beste ouders,

Welkom op de pagina van groep 1/2a.

Op deze pagina vindt u berichten en foto's van allerlei activiteiten in de groep.

 

De eerste schoolweken hebben wij in de klas geoefend met alle (nieuwe) regels. Zo leren wij met gedragslesjes, hoe wij ons moeten gedragen op bijvoorbeeld de gang.

Ook hebben wij in de klas met elkaar afspraken gemaakt. We hebben hieronder onze vingerafdruk gezet, daarmee beloven wij, dat we ons eraan gaan houden.     


Wij kunnen ook al erg netjes twee aan twee in de rij staan.

 

 

BERICHTEN

20 mei 2019 - Grote Rekendag
Vandaag hadden we de 'Grote Rekendag'. Het thema van dit jaar was  'uit verhouding'.

 

Zoals hieronder al staat geschreven begonnen we de ochtend met een modeshow, waarin alle juffen kleding en accesoires droegen die uit verhouding waren. Daarna zijn wij in de klas aan de slag gegaan met rekenopdrachten die te maken hadden met het thema. 

We hebben in de kringen en in een circuitvorm allemaal rekenactiviteiten gedaan. Het was een leerzame dag.


14 mei 2019 - Thema familie
Op dit moment werken wij over het thema familie in de klas. 

Een leuk thema waarbij alle baby,- peuter,- kleuter,- en familie foto's uit de kast worden getrokken. 

 

Ook is de oma van Casper op school geweest en zij ging ons iets vertellen over haar hobby breien. Wij hebben ook een stukje zelf mogen vingerhaken. Heel leuk dat wij dit geleerd hebben.


10 mei 2019 - Grote Rekendag
Preview foto

Vandaag hadden we de 'Grote Rekendag'. Het thema van dit jaar was  'uit verhouding'.

De ochtend begon met een modeshow, waarin alle juffen kleding en accesoires droegen die uit verhouding waren. Daarna zijn alle groepen in hun eigen klas aan de slag gegaan met rekenopdrachten die te maken hadden met het thema. 

Het was een zeer geslaagde Rekendag!

Neem ook nog even een kijkje in het foto album.


24 apr 2019 - Paasontbijt
Donderdag voor de meivakantie was het paasontbijt. Alle kinderen en juffen kwamen in pyjama naar school.

Eerst met heel de school buiten op het plein ochtendgymnastiek gedaan, gegeven door juf Siska. Na de ochtendgym mochten we eindelijk gaan genieten van ons heerlijke paasontbijt.

 

Ook hebben we paaseieren gezocht samen met de paashaas. Valerio heeft het gouden ei gevonden!


12 mrt 2019 - Verkeerswandeling
Maandag 11 maart hadden wij onze verkeersles. Dit keer gingen wij een wandeling door de wijk maken en oefenen met oversteken. Dit hebben wij tijdens de vorige verkeersles geoefend op het plein en nu mochten wij het dus in het ''echt'' gaan toepassen.

Volgens de hulpapa- en mama en de juf, hebben wij het heel goed gedaan!


12 mrt 2019 - Verjaardag juf Lisanne
Wat een feest! Vrijdag 8 maart was juf Lisanne jarig. Wij mochten allemaal verkleed naar school toe komen. De juf is super verwend door de kinderen en was er heel erg blij mee. We hebben eerst buiten leuk spelletjes gedaan in het zonnetje. Bij binnenkomst zorgde de juf voor een 10-uurtje. Lekker een plakje cake, die we mochten versieren met slagroom, smarties, veters en gepofte rijst. De rest van de dag hebben we leuke spellen gedaan in cirquit vorm. De dag is voorbij gevlogen!

 


12 mrt 2019 - Thema bouwen
We zijn begonnen aan een nieuw thema: ''Bouwen''. Op tafel lagen allerlei kosteloos materiaal en hier moesten wij een bouwwerk van maken. Alles mocht, alleen moest het wel kunnen blijven staan. Er staan prachtige creaties in onze vensterbank.

 

Het thema wordt nog verder aangevuld.


05 feb 2019 - Muziekles trias
Dinsdag 5 februari was laatste muziekles van Trias. Iedereen mocht komen kijken wat we de afgelopen periode geleerd hebben. Het was een leuke les!

01 feb 2019 - Schrijven met groep 2
Zo lang heeft groep 2 er al op zitten wachten en nu eindelijk is het zover. Ze gaan leren schrijven. Ze vonden het super leuk, maar wel heel spannend.
De eerste les hebben wij ''gedanst'' met onze vingers. Hierbij moesten we steeds met andere vingers het doekje vasthouden. Langzaam gingen we voelen welke vingers we nodig hebben bij het schrijven. Ook gingen we zwaaien en dit deden we uiteindelijk op het krijtbord. Lekker zwaaien van links naar rechts en weer terug.

 

De tweede les hebben we geoefend hoe je moet zitten tijdens het schrijven, hoe je papier op tafel moet leggen EN de juiste pengreep. Dat is nog wel een beetje lastig hoor!

We hebben toen geprobeerd met de juiste pengreep rechte strepen te zetten.

Dit gaan we nog even oefenen en dan mogen we het gaan proberen op een echt schrijfblaadje!


01 feb 2019 - Restaurant
Het thema restaurant.

Een leuk thema, waarbij wij veel geleerd hebben. We hadden zelfs in de klas een restaurant! Hier werd elke dag leuk in gespeeld, door de obers, kok en uiteraard de gasten.

 

Tijdens dit thema hebben wij geleerd dat veel vogels naar het zuiden trekken, omdat hier bijna geen eten voor de vogels te vinden is. We hebben de natuur een handje geholpen en zelf vetbollen gemaakt. Een groot succes, want de vogels lusten het graag!

 

Om dit leuke thema af te sluiten, hebben wij pannenkoeken gebakken en gegeten in de klas. mmmmm


22 jan 2019 - Sneeuwpret
Het sneeuwt!!!!! De kinderen konden hun geluk niet op, dus toen er eindelijk een laagje sneeuw lag, zijn wij snel naar buiten gegaan.

 


05 dec 2018 - Sinterklaas
De tijd van Sinterklaas is weer gekomen en nu ook weer voorbij. De kinderen hebben deze periode weer enorm genoten van alles. We hebben veel leuke activiteiten gedaan, zoals kruidnoten bakken, pietengym en schrijfdans. Bij schrijfdans was de baard van Sinterklaas verdwenen en moesten wij deze weer maken met scheerschuim. De hoeken waren mooi aangekleed met leuke Sinterklaas materialen. De kinderen hebben heerlijk gespeeld en gewerkt over het Sinterklaas thema.

13 nov 2018 - Herfst
Het is herfst buiten, maar ook binnen in de klas. Buiten helpen de kinderen graag met de bladeren bij elkaar vegen.


07 nov 2018 - Appelmoes maken
Vandaag gingen wij zelf appelmoes maken.

Ieder kind had een appel meegenomen. Deze hebben wij in stukjes gesneden en in een grote pan gedaan. Bij de appelstukjes moesten we suiker, water, kaneel en citroensap doen. Op het fornuis ennnnnnn roeren maar.
Het begon steeds lekkerder te ruiken in de klas en toen konden we eindelijk de appelmoes gaan proeven. Het smaakte heerlijk!! We hebben ook nog lekker iets mee naar huis genomen.


17 okt 2018 - Herfstwandeling
Vandaag hebben wij een prachtige herfstwandeling gemaakt bij het bos, de Naald in Rijswijk.

Door middel van een speurtoch hebben wij van alles kunnen zien, gehoord en gedaan. In het bos lagen heel veel mooie bladeren, beukennootjes, eikels en dennenappels. 

 

Terug op school hebben we onze ''buit'' bekeken en toegevoegd aan onze herfsttafel.


17 okt 2018 - Beloning: wieltjesdag
Gisteren hebben de kinderen weer een beloning verdiend. Dit keer mochten zij wieltjes mee naar school toe nemen.

04 okt 2018 - Dierendag
Vandaag had de juf een verrassing, omdat het dierendag is. Ze had Keesje, een echt konijn meegenomen! We hebben geleerd, wat een konijn eet, waar hij woont en hoe je een konijn moet verzorgen.

26 sep 2018 - Beloning: Schminken en verkleden
Vandaag hebben de kinderen hun eerste beloning verdiend. Zij mochten verkleed naar school toe komen. Om het feest compleet te maken, waren er vier lieve moeders, die deze kinderen prachtig hebben geschminkt.

 

Wat een leuke eerste beloning!