03 september 2018

Opening Schoolzone

KINDEREN MOETEN VEILIG NAAR SCHOOL KUNNEN

Bij de Wethouder Brederodeschool is op 3 september de gekleurde paal onthuld die het begin van de schoolzone aangeeft.

Opening Schoolzone
De onthulling gebeurde door wethouder Björn Duncan Lugthart van onderwijs, schooldirecteur Marisa Raouf-van Nassau en leerlingen, één van elke groep van de school. “Het is heel belangrijk dat kinderen veilig naar school kunnen,” vertelt Björn Lugthart. “We willen dat automobilisten rustig rijden en goed opletten op overstekende kinderen”.

De Wethouder Brederodeschool aan de Goedendorplaan in Steenvoorde-Zuid is inmiddels de zesde basisschool in Rijswijk die een Dick Bruna schoolzone heeft. Met de markering ‘SCHOOLZONE’ op de weg en gekleurde palen langs de weg.

“Voor het einde van deze collegeperiode willen we dat alle 19 Rijswijkse basisscholen een schoolzone hebben”, benadrukt de wethouder. De schoolzones zijn ontstaan dankzij een samenwerking tussen de scholen, ouders en de gemeente en zijn bedoeld om de route tussen huis en school veiliger te maken.

De afgelopen periode is extra aandacht geven aan verkeer. Alle groepen hebben les gehad. “We gingen met onze kinderen de wijk in, oefenden op het plein en bespraken in de klassen diverse verkeerssituaties”, vertelt Marisa Raouf-van Nassau.