Nieuws - pagina 2

Nationale complimentendag

22 februari 2019 -
Op de WBS doen we aan tutorlezen. De kinderen van groep 8 helpen kinderen uit groep 5 met lezen. De kinderen uit groep 7 helpen de kinderen uit groep 4 en de kinderen uit groep 6 helpen de kinderen uit groep 3. Omdat het 1 maart de nationale complimentendag is, leek het de PBS werkgroep een mooi moment om de jongste leesmaatjes hun tutor te laten bedanken.
In de klas is aandacht besteed aan waarom moet je iemand bedanken, hoe geef je een compliment en wat schrijf je op? Vandaag was het zover...vol spanning kwamen de kinderen van van jongste groepen de klas in, klaar om te lezen. De kaartjes zaten verstopt in het boek.
En wat waren de kinderen van groep 6, 7 en 8 blij verrast. Natuurlijk wilden ze samen op de foto!

Bekijk fotoalbum ›
Gedichten schilderen

15 februari 2019 -
Vandaag zijn de groepen 4 en 5 naar de bibliotheek in Rijswijk geweest. Ze gingen hier gedichten schilderen. De kinderen mochten een gedicht uitkiezen. Het gevoel dat ze kregen bij het gedicht, mochten ze gaan schilderen. Het zijn prachtige kunstwerken geworden.

Week tegen het pesten

17 september 2018 -
Komende week is het de landelijke week tegen pesten!
Natuurlijk vinden wij dat deze ene week niet voldoende is.
Op de WBS doen we al van alles om er preventief voor te zorgen dat kinderen elkaar zo goed mogelijk behandelen. Zo werken met PBS; een systeem om gewenst gedrag te bekrachtigen, hebben we in de onderbouw het gezichtenbord, in groep 8 de vergaderkring,, benoemen we in de onderbouw de kanjer van de week, werken we met maatjesklassen om de kinderen verantwoordelijkheid en veiligheid te bieden en geeft de gymleerkracht aan het begin van het jaar buitenspeel-lessen om het buitenspelen te bevorderen.

Lees meer ›