Nieuws - pagina 2

Week tegen het pesten

17 september 2018 -
Komende week is het de landelijke week tegen pesten!
Natuurlijk vinden wij dat deze ene week niet voldoende is.
Op de WBS doen we al van alles om er preventief voor te zorgen dat kinderen elkaar zo goed mogelijk behandelen. Zo werken met PBS; een systeem om gewenst gedrag te bekrachtigen, hebben we in de onderbouw het gezichtenbord, in groep 8 de vergaderkring,, benoemen we in de onderbouw de kanjer van de week, werken we met maatjesklassen om de kinderen verantwoordelijkheid en veiligheid te bieden en geeft de gymleerkracht aan het begin van het jaar buitenspeel-lessen om het buitenspelen te bevorderen.

Lees meer ›
De WBS en Trias werken samen

14 september 2018 -
Met de start van dit schooljaar werkt de WBS samen met Trias. Trias verzorgt wekelijks aan alle groepen de creatieve vakken zoals dans, toneel, muziek en beeldende vorming. Door deze samenwerking krijgen de kinderen kwalitatief goede lessen op het gebied van creativiteit. Door dit structurele aanbod kunnen kinderen kennismaken met verschillende disciplines en ontdekken ze misschien wel een verborgen talent! Voor de leerkrachten van de school is deze ondersteuning bij de creatieve vakken heel prettig. Tevens wordt er zo tijd vrij gemaakt voor onze leerkrachten om aan alle andere zaken rondom de klas en het onderwijs te werken.